Pazar, Mayıs 12, 2024
Ana SayfaGündemHaberHEM KADROLU HEM ŞİRKET İŞÇİLERİNİN MAAŞLARI ARTIRILACAK

HEM KADROLU HEM ŞİRKET İŞÇİLERİNİN MAAŞLARI ARTIRILACAK

Spread the love

BELEDİYEDE PERSONEL MAAŞ İYİLEŞTİRME  ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

SPOT:  YILDIZKAYA  “HER DÖNEM  ARKADAŞLARIMIZIN DAHA İYİ STANDARTLARDA ÇALIŞABİLMELERİ İÇİN BÜTÇEMİZİ ZORLUYORUZ”

  Polatlı Belediyesi kadrolu işçi ve  şirket işçilerin maaşlarında iyileştirme kararını mecliste onadı.   Kadrolu işçilerin maaşlarının  asgari ücret baz alınarak yeniden düzenlenmesine ilave olarak  CHP grubun talebi ile  şirket işçilerine de maaşta iyileştirme yapılacak.   Mecliste oy birliği ile kabul edilen  personel ücretlerine ilişkin  konuşan  Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya “Biz her dönem  arkadaşlarımızın daha iyi standartlarda çalışabilmeleri için bütçemizi zorluyoruz. Şirket işçilerimize zaten asgari ücretin üzerinde veriyorduk, maaş düzenleme çalışması yapıyoruz” dedi.

 Temmuz 2023 itibari ile asgari ücrete gelen zamla birlikte  belediyede kadrolu işçi statüsünde çalışan personellerin maaşlarının   , asgari ücrete göre yeniden düzenlenmesine ilişkin geçtiğimiz hafta mecliste  sözlü olarak öneride bulunan   CHP grubunun teklifi   ve  Belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın  maaş düzenlemesine ilişkin  planlaması     dünkü mecliste  kabul edildi. 

 CHP’nin kadrolu işçilerin maaşlarının memurlar ile aralarında ciddi fark olduğunu dile getirmesi üzerine Başkan Mürsel Yıldızkaya  CHP’ nin teklifine “ siz önermeseydiniz de biz zaten maaş düzenlemesi yapacaktık” demişti.

PERSONEL MAAŞ ARTIŞI MECLİSTEN OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ

 Ağustos ayının son meclis toplantısında personel maaşlarının artışına ilişkin  komisyon raporu meclisten oy birliği ile geçti.

 Plan ve bütçe komisyonu  kararına göre ;  belediyemiz meclisinin 01.08.2023 tarihli toplantısında komisyonumuza  havale edilen  kadrolu işçilerin maaşlarının  sendika ile Belediye Başkanı arasında  görüşülerek  iyileştirilmesi hususları  komisyonumu tarafından  görüşülmüş  ve kadrolu işçilerin  maaşlarının iyileştirilmesi konusunda çalışma yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir”  ifadelerine yer verildi.  Mecliste komisyon kararı oy birliği ile kabul edilerek personel maaş iyileştirilmesine şirket işçileri de CHP’ nin önerisi ile dahil edildi.

YILDIZKAYA “KADROLU ÇALIŞAN İŞÇİ SAYIMIZ BELEDİYEMİZİN ÇALIŞANLARININ YÜZDE 8’Nİ KAPSIYOR”

  Personel maaş ücretlerin iyileştirilmesine ilişkin mecliste konuşan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya  

“Kadrolu işçilerimiz belediyemizin emektarları  ama şuanda kadrolu çalışan işçi sayımız belediyemizin çalışanlarının yüzde 8’ni kapsıyor. Memur maaşları belli fakat biz her dönem  bu arkadaşlarımızın daha iyi standartlarda  çalışabilmeleri için bütçemizi  zorluyoruz. Yine aynı şekilde asgari ücretin üzerinde olacak zaten asgari ücretin üzerinde veriyorduk. Geçen dönem kategori olarak ayırmıştık temizlik çalışanlarımıza biraz daha fazla veriyorduk. Ona göre  çalışma yapacağız” dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR