Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberHARİTA MÜHENDİSLERİNDEN UNESCO ADAYI GORDİON’A DESTEK

HARİTA MÜHENDİSLERİNDEN UNESCO ADAYI GORDİON’A DESTEK

Spread the love

 HARİTA MÜHENDİSLERİ UNESCO’YA ADAY GORDİON İÇİN   BİRARAYA GELDİ

 Eylül ayıda Riyad’da yapılacak toplantı ile 17 Eylül’de Polatlı ‘nın kaderi belli olacak. UNESCO Dünya Mirası listesine aday Gordion için  geri sayım başladı.  Polatlı Gordion Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası asıl listesine girmesi ile birlikte Polatlı ve Gordion da yapılacak çalışmalar  Harita mühendisleri tarafından masaya yatırıldı. TMMOB bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Bürosu Genel Merkez Yönetimi, Ankara Şube Yönetimi ve Polatlı ile Haymana İlçe Temsilciliği katılımı ile Polatlı’ da faaliyet gösteren tüm harita mühendisleri Gordion Antik Kenti  ve   Polatlı’nın tarihi değerlerini yerinde inceledi.

 TMMOB bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Bürosu Genel Merkez Yönetimi, Ankara Şube Yönetimi ve Polatlı ile Haymana İlçe Temsilciliği katılımı ile Polatlı’ da faaliyet gösteren tüm harita mühendisleri ve Polatlı da ki resmi kurumlarda görevli Harita Mühendisleri Yamaç Restoran’ da kahvaltıda bir araya geldiler.

Toplantıda HKMO temsilen Genel Merkez Başkan Yardımcısı Ayhan Erdoğan, Ankara Şube Başkanı Ayhan Erdoğan ve Polatlı ile Haymana ilçe temsilcisi Emre Özcan  ülke gündemi olan deprem ile ilgili oda olarak yapılan ve yapılacak  çalışmalardan başlayarak Polatlı’nın gündeminde olan il olma konusu  ve UNESCO süreçlerine toplumcu mühendislik aklıyla nasıl katkı sunabileceklerini masaya yatırdılar.

HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİNDEN  ORTAK AKIL

Polatlı ve Haymana temsilcisi Emre Özcan: ” Polatlı’nın  il olması yıllardır özlemle beklenen bir husus olduğunu, kendisinin de bir Polatlılı  olarak bunu canı gönülden istediğini ancak bu konun ortak bir akıl sonucu masaya yatırılarak tartışma konusu edilip, toplumcu Mühendislik aklı ile bilimsel olarak ortaya koyulması gerektiğini, Polatlı Temsilciliği ve HKMO Merkez ve il Yönetimi ile bu konuyu en yakın zamanda bir rapor şeklinde hazırlayıp kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.

KÜLTÜR VE TARİHİ VARLIKLARI KORUMA KOMİSYONU KURMAYI HEDEFLİYORLAR

 Başkan Emre Özcan ve HKMO heyeti, UNESCO tarafından yakın zamanda UNESCO   Dünya Kültür Mirası olarak ilan edilmesi muhtemel  Gordion Antik Kentinde incelemelerde bulunarak bundan sonraki süreçte bölgeye katkı sunabilmek adına HKMO bünyesinde bir Kültür ve Tarihi Varlıkları Koruma Komisyonu kurmayı hedeflediklerini, böylelikle teknik anlamda bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilmeyi hedeflediklerini belirtiler. Heyet ziyaretlerini Polatlı’nın   tarihi değerleri   Duatepe ve Kartaltepe tarihi sit alanları olmak üzere Sakarya Meydan Muharebesi alanları gezerek tamamladılar.

HBR Aysun Yılmaz BENLİ–

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR