Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberGORDİON’UN GELECEĞİ ŞEKİLLENİYOR

GORDİON’UN GELECEĞİ ŞEKİLLENİYOR

Spread the love

Spot: Başkan Yıldızkaya Dünya Mirası Gordion için yapılması planlanan müzeler ve kültür rotaları üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya  geçtiğimiz eylül ayı itibariyle Türkiye’nin 20. Ankara’nın ilk UNESCO Dünya Mirası olarak kabul edilen Gordion Antik Kenti’nin tanıtımı ve geleceği hususunda çalışmalarını sürdürüyor. Gordion Antik Kenti özelinde Dünya Miras Şehri Polatlı’da yapılması planlanan Kent Müzeleri ve Kültür Rotaları üzerinde çalışmalarını sürdüren Başkan Yıldızkaya, Yeni Belediye Binası’nda düzenlenen toplantıda SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Müze Sergi İşleri Kurucusu Deniz Koç Çeliker ve Berker Ersoy ile bir araya geldi.

Başkan Yıldızkaya toplantıda İstanbul’da faaliyet gösteren ve Türkiye’nin dört bir yanında önemli müzelerin hazırlanmasında imzası bulunan Müze Sergi İşleri yetkililerinden Polatlı’da Gordion’un geleceği için hazırladığı projeler ve içerikleri hususunda bilgi aldı. Prof. Dr. Levent Eraslan, Müze Sergi İşleri Kurucusu Deniz Koç Çeliker ve Berker Ersoy toplantının ardından POTA Kent Müzesi, Gordion Antik Kenti ve Sakarya Meydan Muharebesi tarihi alanlarını ziyaret etti.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR