Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberGORDİON ANTİK KENT  FUARDA TANITILACAK

GORDİON ANTİK KENT  FUARDA TANITILACAK

Spread the love

 ANKARA ULUSLARARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI’NDA GORDİON  STANDI AÇILACAK

Başkent Ankara’da 3 gün boyunca  sürecek olan    AVELEXPO Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında  Dünya mirası Gordion Antik Kent tanıtılacak. Polatlı için son derece önemli bir adımla  UNESCO Toplantısında şehrimizin önemli tarihi mirası olan, Antik Gordion Kenti ve çevresi Dünya Mirası Asıl Listesine kaydedildi. Türkiye’nin 20. Kültür mirası olarak kayıtlara geçen Gordion Antik Kent,  yerli ve yabancı turistlerin  ilgisini çekmeye başladı.  Yerli ve   Uluslararası turizm  ve   seyahat acenteleri de   tur güzergahlarına yeni bir isim UNESCO Dünya Mirası Gordion Antik Kenti ekledi.

 Unesco Dünya Mirası şehri unvanı  alarak  Ülkemizin 20. Ankara ve Polatlı’nın ilk mirası olan Gordion Antik Kenti,  Dünya ve Ülkem genelinde  yerli ve yabancı turistlerin yeni uğrak yeri olma yolunda ilerliyor.  Polatlı Gordion Antik Kent’in  Unesco Dünya Mirası listesinde  yerini almasının ardından Uluslararası  turizm  ve seyahat firmaları  yönünü Polatlı’ya çevirdi.  Başkent Ankara’da 3 gün boyunca  sürecek olan    AVELEXPO Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına davet edilen Polatlı  Belediyesi  stant açacak.  Polatlı Belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya “ Tüm kıymetli hemşehrilerimizi turizmin kalbinin üç gün boyunca başkentte atacağı bu büyük fuara ve Polatlı’mızın standına bekliyorum.”dedi.

 “DÜNYA MİRAS ŞEHRİ POLATLI’MIZI VE GORDİON ANTİK KENTİMİZİN UNESCO YOLCULUĞUNU KONUŞACAĞIZ”

  Unesco Dünya Mirası  şehri Gordion Antik Kenti  AVELEXPO Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda tanıtılacak.  Polatlı halkını 3gün boyunca  sürecek olan fuara davet eden Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya “ AVELEXPO Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın davetlisi olarak 18 Kasım Cumartesi Günü Saat 16.00’da Congresium’da Dünya Miras Şehri Polatlı’mızı ve Gordion Antik Kentimizin UNESCO yolculuğunu konuşacağız. Tüm kıymetli hemşehrilerimizi turizmin kalbinin üç gün boyunca başkentte atacağı bu büyük fuara ve Polatlı’mızın standına bekliyorum”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR