Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberGELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YETİŞECEK

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YETİŞECEK

Spread the love
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’nin açılışını yaptı. Bakan Varank, “Bu merkez; öğrencilerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisini arttırarak geleceğin bilim insanlarını yetiştirmemize yardımcı olacak.” dedi.

BİLİM VE TEKNOLOJİ

Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki yükselişine ivme kazandıracak her yatırımın kendileri için çok değerli olduğunu belirten Bakan Varank, “Gündemimiz tek, bilim, teknoloji, sanayi ve inovasyon. Evlatlarımızı geleceğin teknolojileriyle yetiştirebilmek.” ifadelerini kullandı.

İNSAN KAYNAĞI

En büyük sermayelerini insan kaynağı olduğunu ifade eden Varank, “Türkiye yüzyılının nişaneleri top, İMECE uydusu, TCG Anadolu, milli muharip uçağımız Kaan. Bunların her biri ülkemiz için birer simge, birer kilometre taşı ve biz bu kilometre taşlarına nasıl ulaştığımızı gayet iyi biliyoruz. Bizim en büyük sermayemiz insan kaynağımız.” diye konuştu.

TEKNOLOJİ YILDIZLARI

Türkiye’nin dört bir tarafında çocuklar ve gençler için muazzam yatırımlar yaptıklarını kaydeden Varank, “Yapmaya da devam ediyoruz. Teknoloji yıldızları yetiştiren, deneyap teknoloji atölyelerinin sayısını 100’e çıkardık ve 81 ilimizin tamamına yaygınlaştırdık. Bu atölyelerde yapay zekadan nesnelerin internetine, tasarımdan kodlamaya kadar çok geniş bir yelpazede teknoloji nasıl geliştirilebilir? Bunu öğreniyorlar.” şeklinde konuştu.

GÖZLEM ŞENLİKLERİ

Uzaya ve astronomiye ilgiyi arttırmak için gökyüzü gözlem şenlikleri düzenlediklerini anımsatan Varank, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin araştırma kültürü kazanmalarını sağlamak için araştırma proje yarışmaları düzenlediklerini kaydetti.

KATMA DEĞERLİ ÜRETİM

Gelecek süreçte başta Gaziantep olmak üzere Türkiye’de katma değerli üretimi arttırmak için de çalışacaklarını söyleyen Varank, “Buraları sadece bölgesinin değil, Türkiye’nin Avrupa’daki örnek şehirlerinden, üretim üslerinden biri haline getireceğiz.” dedi.

PROJELERİN İMZALARI ATILDI

Daha sonra Ata Tohumları Kadın Çiftçilerin Elinde Yeniden Yeşeriyor, Afet Bölgesi Sulama, Sarımsak Soğuk Hava Deposu ve Afet Bölgesi Ortak Makina Parkı (OMAK) projelerinin protokol imza törenine katılan Bakan Varank, “Bunların içerisinde Araban sarımsağının daha katma değerli hale getirilmesinden tohum gen bankasına, ortak tarım makineleri kullanımıyla ilgili bir sistemin kurulmasından sulama sistemlerine kadar 46 milyon lira destek vereceğimiz dört projenin imzalarını gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

TARIMDA DA ÖNCÜ

Gaziantep’in bir sanayi şehri olduğunu belirten Varank, “Ama aynı zamanda tarımda da Türkiye’nin öncü şehirlerinden bir tanesi. Onun için biz GAP İdaremizle, kalkınma ajanslarımızla bu şehrin tarım alanında da daha ileri gitmesi, burada üretilen ürünleri daha katma değerli hale getirmek üzere farklı destekler veriyoruz. İşte bu imzalarla da şehrimize farklı projeleri kazandırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Bakan Varank ve beraberindekiler, kurdele kesiminin ardından merkezi gezdi.Programa, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep milletvekili adayı Abdulhamit Gül ve diğer ilgililer katıldı.Hbr-Ali Köksal

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR