Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaGündemHaberFİTRELER  DEPREM NEDENİ İLE ERKEN VERİLEBİLİR

FİTRELER  DEPREM NEDENİ İLE ERKEN VERİLEBİLİR

Spread the love

2023 YILI FİTRE MİKTARI ASGARİ 70 TL

Polatlı Müftüsü Hayri Cihangeri “ ülkemizde yaşanan depremler ve akabinde oluşan dayanışma ve yardımlaşma ruhunu canlı tutmak amacıyla 2023 yılı Ramazan teması “Ramazan ve Dayanışma” olarak belirlenmiştir.” dedi. Din İşleri Yüksek Kurulunca, 2023 yılı Ramazan ayı Fitre miktarının 70 TL olarak belirlendiğini ifade eden Müftü CİHANGERİ; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da başta depremzedelerimiz olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde vatandaşlarımızdan fitre ve zekatları kabul edilecektir.”dedi.  Fitreler  ramazan ayı içinde verilebilecek.

 Diyanet tarafından açıklanan 2023 fitre bedeli 70 Lira olarak duyurulurken Kahramanmaraş ‘taki depremzedeler sebebiyle bu yıl fitrenin erken verilebileceğinin altı çizildi. Din İşleri Yüksek Kurulunca, 2023 yılı Ramazan ayı Fitre miktarının 70 TL olarak belirlendiğini ifade eden Müftü CİHANGERİ; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da başta depremzedelerimiz olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde vatandaşlarımızdan fitre ve zekatları kabul edilecektir. Bunun yanında ilçemizde ikisi erkek biri kız öğrencilere yönelik iki yatılı hafızlık Kur’an kursumuz bulunmaktadır. Bu kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimizin ihtiyaçları büyük oranda hayırsever Polatlılı hemşerilerimiz tarafından karşılanmaktadır. Bu çerçevede vatandaşlarımızın zekat, fitre ve bağışlarını Müftülüğümüze yapabilirler. Bu vesile ile aziz milletimizin ve İslam âleminin Ramazan ayını tebrik eder, bu ayın bütün insanlığın sağlık, sıhhat ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan dilerim.” dedi.

RAMAZAN TEMASI “RAMAZAN VE DAYANIŞMA

 Diyanet İşleri Başkanlığımız; dua, rahmet ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayında her yıl bireysel ve sosyal hayatımıza ışık tutan önemli bir temayı kamuoyunun gündemine taşıyarak toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda ülkemizde yaşanan depremler ve akabinde oluşan dayanışma ve yardımlaşma ruhunu canlı tutmak amacıyla 2023 yılı Ramazan teması “Ramazan ve Dayanışma” olarak belirlenmiştir.” dedi.

İlçe Müftüsü Hayri CİHANGERİ, “Yüce dinimiz İslam, müminlerin dayanışma içinde olmalarını ister. Başta zekat olmak üzere mali ibadetlerin en önemli hikmetlerinden birisi de budur. Dayanışma; bir topluluğu oluşturan fertlerin yardımlaşmaları, birbirlerine destek olmalarıdır. Geleneğimizde dayanışma; yardımlaşma, infak, kardeşlik, ülfet, cömertlik, ihsan gibi kavramları içine alan, vakıf kültürünün de oluşmasında öncü rol oynayan çok önemli bir değerdir.” ifadelerini kullandı.

RAMAZAN AYI, DAYANIŞMA, YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA AYIDIR

Ramazan ayının dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma ayı olduğunu ifade eden Müftü CİHANGERİ; “Ramazan ayı kardeşliğimizi pekiştirme, umutlarımızı yeniden yeşertme mevsimidir. Evlerini ve gönüllerini kardeşlerine açan, iş yerlerini birer hayır çarşısına dönüştüren aziz milletimizin birlik ve beraberlik günleridir. Ramazan ayı, aynı zamanda dertlerimize deva bulacağımız, zorluklarımızdan kolaylık çıkaracağımız bir aydır.” dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR