Cuma, Temmuz 26, 2024
Ana SayfaGündemHaberESNAFIMIZIN  UMUDUNA KEPENK İNDİRTMEYECEĞİZ

ESNAFIMIZIN  UMUDUNA KEPENK İNDİRTMEYECEĞİZ

Spread the love

AVCI, ‘’ ESNAFIN BAKANLIĞI, MUHATABI VE GELECEĞE DAİR UMUDU OLACAK ‘’ 

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, geçmiş dönem ilçe başkanları, Ayhan Atalay, Faruk Yavuz, Sami Baykan, Ünal Ecer, Ömer Lütfü Türker, Selami Ovacık ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte 3 günü kapsayan Altay, Sümer ve Eti caddesi esnaf ziyaretlerini değerlendirdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Avcı,  esnaf ziyaretlerinde  karşılaştıkları tabloyu degerlendirdi.Avcı ‘’ Esnafımız Pandemi döneminden itibaren hissettikleri hükümet tarafından unutulmuşluğu unutmamış, ekonomik krizin ekonomik buhrana dönüştüğü son iki üç yıldaki iktidarın yaşattığı  kimsesiz bırakılışını unutmamış. Ellerinde elektrik, doğalgaz faturaları, dillerinde kiralarındaki fahiş artış, hayat pahalılığın dayanılmaz ağırlığı, sattıkları ürünün yerine yenisi koyabilmenin artık imkansızlığa dönüşen zorluk, gönüllerindeki burukluk…  Esnaftan yükselen ortak ses; Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Bu sesi yıllardır duyurmaya çalıştık. Pandemiden itibaren esnafın sesine sağır, dertlerine kör olan hükümete diyorlar ki;  ‘’ 21 yıldır elinizi tutan mı vardı? Tek başına iktidar kimdi? Ekonomiyi şu duruma getiren, yüzde ikilik üçlük imtiyazlı sınıf hariç toplumun tüm kesimlerini derin bir yoksulluk sarmalıyla başbaşa bırakan başka bir ülkenin hükümeti miydi? Ya da biz başka bir ülkenin esnafı mıydık ki bizleri unuttunuz. ‘’ Biz ise ilk yüz günde tüm esnaflarımıza umut olacak projelerimizi paylaşıyoruz. Borç ve faiz kıskacındaki esnafımıza can suyu olacağız. Esnaf Bakanlığı’nı kuracağız. Kredi ve Bağ-Kur vergi borçlarının faizlerini sileceğiz. Esnafımıza emeklilik noktasında geriye doğru borçlanma hakkını tanıyacağız. İşyeri kira stopajını sıfırlayacağız. İlk yüz günde 13. Cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakının Milletine , Halkın İktidarı’nın Halkına sözüdür. ‘’ ifadelerinde bulundu. 

AVCI, ‘’ İLK  YÜZ GÜNDE ESNAFIN KİRA STOPAJI SIFIRLANACAK‘’ 

Önceki dönem ilçe başkanları, Ayhan Atalay, Faruk Yavuz, Sami Baykan, Ünal Ecer, Ömer Lütfü Türker, Selami Ovacık ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte 3 günü kapsayan Altay, Sümer ve Eti caddesi esnaf ziyaretlerini değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, esnafın Pandemi’den bu yana yaşadıkları ve yaşamaya devam ettikleri zorlukları milletin meclisine kadar taşıdıklarını ifade ederek Halkın İktidarında ilk yüz günde gerçekleştirecekleri esnafa yönelik cansuyu projelerini esnafla paylaştıklarını ifade etti. Avcı, ‘’ Hükümet yanlış ekonomik politikalarla milletin belini büktü. Ateş pahası fiyatlar esnafı da zorda bırakıyor. Zira esnaf da sattığı ürünün yerine yenisini koymakta zorlanıyor. Kiralar almış başını gitmiş. Elekttrik faturaları can yakar hale gelmiş. Doğalgaz faturaları ayrı dert. Halkın dertlerinden kopan hükümet, çiftçiden, emekliden, emekçiden, gençten ve onların yaşadığı gerçeklerden kopan hükümet esnaftan ve esnafın yaşadığı sıkıntılardan da kopmuş. Emekliye bayram ikramiyesi dediğimizde kaynak nerede diyenler sonrasında uygulamak zorunda kaldı. Halkımız şunu bilsin, ülkemizin kaynakları var yeter ki o kaynaklar doğru, şeffaf ve birkaç imtiyazlı zümreye değil, israfa değil, bizzat halk için kullanılsın. Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanımızın, Millet İttifakının, Halkın İktidarının halka sözüdür; İlk yüz günde kira stopajları sıfırlanacak.Borç ve faiz kıskacındaki esnafımıza can suyu olunacak. ‘’ ifadelerine yer verdi.  

AVCI, ‘’ ESNAFIN BAKANLIĞI, MUHATABI VE GELECEĞE DAİR UMUDU OLACAK ‘’ 

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, ‘’ Esnafımızın desteksiz ve çaresiz bırakılışı devren satılık ilanları olarak, kapanan dükkânlar olarak yansıdı. Esnafın bu durumu hükümetin de boy aynasıydı. Her caddede ‘’ Kapatmayı, devretmeyi düşünüyorum ‘’ diyen esnaflarımızla karşılaşıyoruz. Onlara umutlarına kepenk indirtmeyeceğiz. Esnaf Bakanlığı’nı kuracağız. Kredi ve Bağ-Kur vergi borçlarının faizlerini sileceğiz. Esnafımıza emeklilik noktasında geriye doğru borçlanma hakkını tanıyacağız. İşyeri kira stopajını sıfırlayacağız. İlk yüz günde 13. Cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakının Milletine , Halkın İktidarı’nın Halkına sözüdür.’’ dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR