Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberDUATEPE’DEN YOLA ÇIKAN ŞANLI EMANETİMİZ ANITKABİR’DE

DUATEPE’DEN YOLA ÇIKAN ŞANLI EMANETİMİZ ANITKABİR’DE

Spread the love

 DUATEPE’DEN ANITKABİR’E ATA’YA SAYGI KOŞUSU TAMAMLANDI

  Duatepe’den Anıtkabir’e Cumhuriyetin 100. yılında 100 km Ataya saygı koşusunun startı Duatepe ‘den verildi.  30 Ağustos saat :04.00 itibari ile  Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’dan  Türk Bayraklarını  teslim alan  atletler  Polatlı Duatepe’den Anıtkabir’e  zafer onur ve şeref koşusunu Anıtkabir’de sonlandırarak Polatlı’dan teslim aldıkları emaneti Anıtkabir komutanlığına teslim ettiler.  Polatlı Belediye başkanı Mürsel Yıldızkata atletleri “ yolunuz açık olsun” sözleri ile Duatepe’den uğurladı.

Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümü dolayısıyla Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ortaklığında düzenlenen 100 KM’lik Ata’ya Saygı; Onur, Şeref ve Zafer Koşusu’nun startı 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 101. Yıl dönümünde sabaha karşı 04.00’da Duatepe sırtlarında Verildi. Duatepe’den Anıtkabir’e  100 KM’lik Ata’ya Saygı; Onur, Şeref ve Zafer Koşusu öncesi Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya  Anıtabir’e teslim edilen Türk Bayraklarını  atletlere   verdi. 

YILDIZKAYA : SAKARYA RUHUNU DİRİ TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ

 30 Ağustos 2023 tarihinde sabah 03.30 ‘da Duatepe’de düzenlenen törende  konuşan  Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya  atletlere   yol açıklığı dileyerek “  Polatlı Belediyesi olarak  bu tarihi alanlarımıza hakkettiği değeri vermek için  çalışmalar yapıyoruz. Sakarya ruhunu diri tutmaya çalışıyoruz. Yeni nesillere tarihimizi anlatmaya gayret gösteriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne çok mesafe aldık ama alacak daha çok mesafemiz var. Bu şuurla inançla Şehitlerimize ve Mustafa Kemal Atatürk’e  minnet duyuyoruz onlara layık olmaya gayret gösteriyoruz. Duatepe’den Anıtkabir’e 100. Yılda Ataya saygı koşunun  startını Polatlı Duatepe’den vermekten dolayı gururu duyuyorum. “dedi

MİLLETİN MAKUS TALİHİNİ YENDİĞİ YER DUATEPE, KARTALTEPE  MANGALDAĞI’DIR

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı Emekli  Korgeneral Erdoğan Karakuş “

 Polatlı Belediyesi ve  POTA Koordinatörü Kadim Albay’a çok teşekkür ediyorum. Türkiye Emekli Subaylar Derneği  olarak  arkadaşlarımızla birlikte Polatlı Duatepe’deyiz. Burası çok kutsa bir yer, Mustafa Kemal Atatürk 1. İnönü savaşından sonra Türk Milletinin makus  talihinin yendiğini söyler. Milletin makus talihini yendiği yer Duatepe,de , Kartaltepe’de  Mangaldağı’nda . İlk defa  toprak kaybımız yerine topraklarımızın geri alınması söz konusu olmuştur.  Bu kutsal yerde Belediye başkanlığı yapmak herkese nail olmaz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla  emekli arkadaşlarımız 100 km koşacaklar. Cumhuriyetimiz binlerce yıl devam etsin “dedi.

 Konuşmaların ardından bayrak   teslim töreni yapılarak,  Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya tarafından  ,Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı Emekli  Korgeneral Erdoğan Karakuş’a Mehmetçik heykeli  takdim edildi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR