Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberCUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÖREVE BAŞLADI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÖREVE BAŞLADI

Spread the love

CUMHURBAŞKANI  ERDOĞAN MAZBATASINI ALDI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yemin ederek göreve başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli’den aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreninin ardından Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

 Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli‘den almasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yemin etti. Erdoğan, yemin etmesinin ardından resmen göreve başladı.

ERDOĞAN MAZBATASINI ALDI

Geçici Meclis Başkanı Devlet   Bahçeli’nin yemin törenini başlatması ile birlikte Erdoğan, Genel Kurul’a davet edildi. Erdoğan, mazbatasını Bahçeli’nin elinden aldıktan sonra kürsüye geçerek yemin etti.

CUMHURBAŞKANI YEMİNİ

“Cumhurbaşkanı sıfatıyla devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye,  Atatürk   ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim  üzerine ant içerim.”

ERDOĞAN ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) de  yemin  ettikten sonra Anıtkabir’i ziyaret etti. Erdoğan, beraberindeki heyetle Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ay yıldızlı çelengi bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ERDOĞAN ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

 Daha sonra Misak-ı Millî Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere yazdığı metni okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aziz Atatürk, Türkiye bir  seçim sürecini daha tüm dünyaya örnek gösterilecek rekor bir katılımla ve demokrasi şöleni havasında suhuletle neticelendirdi. 14 Mayıs’ta TBMM ‘de görev yapacak 28. dönem milletvekillerini belirleyen milletimiz, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turunda da şahsımıza yüzde 52,18 oy oranıyla yine büyük bir teveccüh gösterdi. Hamdolsun bir 5 sene daha ülkemize ve necip milletimize hizmet edecek olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin de güven oyu aldığı bu seçimlerin milletimizin önünde yeni bir dönemin kapılarını açtığına inanıyoruz .Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

 RABBİM YOLUMUZU BAHTIMIZI AÇIK ETSİN

Erdoğan, “Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını hızla sarıp söz verdiğimiz gibi depremzedelerimizi en kısa sürede yeni yuvalarına kavuşturacağız. 12. Cumhurbaşkanı olarak milletimizin ebedi ve ezeli kardeşliğine sahip çıkmaya, ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin. Ruhun şad olsun.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR