Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaber CONKER: İFTARIMIZA TÜM HEMŞEHRİLERİMİZ DAVETLİDİR

 CONKER: İFTARIMIZA TÜM HEMŞEHRİLERİMİZ DAVETLİDİR

Spread the love

POLATLI ALEVİ BEKTAŞİ CEM EVİNDE İFTAR VE AŞURE ETKİNLİĞİ TERTİPLENECEK

  Polatlı da yaklaşık 700  hanenin  tek çatı altında toplandığı    Polatlı Alevi Bektaşi Cem Evi’nde  30 Temmuz  Pazar Günü Muharrem ayının son gününde  iftar programı tertip edilecek. Alevi  Bektaşi inancına sahip  Vatandaşlar  Muharrem ayının  12 gününde hep birlikte iftar yaparak aşure  ikramında bulunacaklar. Polatlı Alevi Bektaşi Cem evi  Başkanı  Haldun Conker  “30 Temmuz  Pazar günü  gerçekleştireceğimiz iftar soframıza  ve aşure ikramımıza    bütün hemşerilerimizi davet ediyoruz. “dedi

 Muharrem ayının 10. Gününe denk gelen   Kerbela  Olayı, Hz. Hüseyin ve ehlibeyt torunlarının şehit edilmesine denk gelir.   Polatlı da yaşayan  yaklaşık 3 binden fazla  Alevi Bektaşi  inancına  mensup   vatandaşlar   12 gün boyunca tuttukları  Muharrem oruçlarının son günü olan     12. Günde toplu iftar yaparak aşure  kaynatacaklar. 

HZ. HÜSEYİN VE EHLİBEYT TORUNLARININ   KATLEDİLMESİNİN ACISI HALA TAZEDİR

  Polatlı Alevi Bektaşi Cem evi  Başkanı  Haldun Conker  “ Muharrem ayı  Alevi Bektaşi İnancına sahip vatandaşlarımızın matem ayıdır. Bu ay bütün semavi dinlerin içinde kutsal atfedilen  günlerin buluştuğu aydır. Alevi  Bektaşi vatandaşlarımızın  içinde Kerbela’ da yaşanmış Hz. Hüseyin ve ehlibeyt torunlarının   katledilmesinin acısı hala tazedir. Kerbela olayı  İslam tarihinde önemli bir yere sahip olan ve Müslümanlar arasında derin bir yara açan trajik bir olaydır. Bu olay, Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in ve onun taraftarlarının hicri takvime göre 10 Muharrem günü (Aşura Günü) yıl 61/680 tarihinde, günümüzde Irak’ın Kerbela şehrinde meydana gelmiştir. Polatlı Alevi Bektaş Cem evi olarak   yas ve matemimizi  yüreğimizin en derinlerinde yaşıyoruz.    Polatlı da yaklaşık 700 hane olarak  Alevi Bektaşi kültürünü ilçemizde  yaşatmaya devam ediyoruz. 

 TÜM HEMŞEHRİLERİMİZ DAVETLİDİR

   Conker “Alevi Bektaşi  inancına  mensup vatandaşlarımız için  Muharrem ayının 12’si olması nedeni ile 30 Temmuz  Pazar günü  gerçekleştireceğimiz iftar soframıza  ve aşure ikramımıza     bütün hemşerilerimizi davet ediyoruz. “dedi.

 HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR