Çarşamba, Mayıs 15, 2024
Ana SayfaGündemHaberÇOCUKLAR SANATIN BÜYÜLÜ DÜNYASINDA 

ÇOCUKLAR SANATIN BÜYÜLÜ DÜNYASINDA 

Spread the love

SANATTA TÜRKİYE ROMANYA İŞBİRLİĞİ 

5 Temmuz Demokrasi Şehitleri İlkokulu öğretmeni Sevda ÇINGIL ve Romanya’dan Steluta DRAGOMIR’ın kuruculuğunu üstlendiği Catch Your Light eTwinning Projesinde öğrenciler, dil, kültür gözetmeksizin her kesimden bireyi, hoşgörü ve anlayış duygularında buluşturan evrensel bir dil olan sanatla buluştular. 

Catch Your Light eTwinning projesinde öğrenciler sanatla iç içe.15 Temmuz Demokrasi Şehitleri İlkokulu öğretmeni Sevda ÇINGIL ve Romanya’dan Steluta DRAGOMIR’ın kuruculuğunu üstlendiği Catch Your Light eTwinning Projesinde öğrenciler sanatın renkli dünyasına dalıyor. Çocukları sanatla buluşturmayı,  sanatsal düşünme ve üretme becerileri kazandırarak estetik değerlerini geliştirme yi amaçlayan proje 

   Romanya(1), Türkiye(9) ortaklığında kurularak Haziran 2024’te sona erecek. Proje temalarını; resim, müzik, dans, dramatik sanatlar ve dil sanatları oluşturuyor.

Proje çalışmaları arasında ünlü ressamlar ve eserlerini tanıma, sanatsal eserler oluşturma, web 2.0 araçlarını tanıma ve bilinçli kullanma, müzik aletlerini tanıma, müzik aleti tasarlama ve kendi müziğini oluşturma, müziklerdeki ritimleri dansa dönüştürme, şarkı söyleme, tiyatro, sinema, drama, şiir yazma, karikatür oluşturma, ortak hikaye yazma gibi etkinlikler yer alıyor.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR