Cuma, Mayıs 3, 2024
Ana SayfaGündemHaberÇINAR “İSTİKLAL MARŞI’MIZ MİLLİ MÜCADELEMİZİN VE AZMİMİZİN İFADESİ”

ÇINAR “İSTİKLAL MARŞI’MIZ MİLLİ MÜCADELEMİZİN VE AZMİMİZİN İFADESİ”

Spread the love

ÇINAR “ CHP OLARAK   BU DEĞERLERİ KORUMAK VE YAŞATMAK BİZİM EN TEMEL GÖREVİMİZDİR”

CHP Polatlı ilçe Başkanı Melih Çınar  “Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadele ve İstiklal Marşı’nın ruhu, bizlere, zorlukların üstesinden gelebileceğimizi, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde başaramayacağımız hiçbir şeyin olmadığını hatırlatmaktadır ”ifadeleri ile  12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin  103. Yılını kutladı.

 CHP Polatlı ilçe Başkanı Melih Çınar İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümünde  yaptığı açıklamada “Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanlığı olarak, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük simgesi olan İstiklal Marşı’mızın TBMM tarafından milli marş olarak kabulünün yıl dönümünde, sizleri en derin saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.

12 Mart 1921, milletimizin en zor günlerinden birinde, birliğimizi, beraberliğimizi ve bağımsızlık aşkımızı simgeleyen İstiklal Marşı’mızın kabul edildiği gündür. Büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı, milli mücadelemizin ve azmimizin ifadesi olan bu eşsiz eser, bizlere özgürlüğün ve vatan sevgisinin ne denli büyük değerler olduğunu hatırlatmaktadır.

İstiklal Marşı, sadece geçmişteki mücadelemizin bir simgesi değil, aynı zamanda bugün ve gelecekte de yolumuzu aydınlatan bir meşaledir. Atatürk’ün liderliğinde kurduğumuz Cumhuriyetimizin temel değerleri; bağımsızlık, özgürlük, eşitlik, adalet ve laiklik, İstiklal Marşı’mızda vücut bulmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu değerleri korumak ve yaşatmak bizim en temel görevimizdir.

Bu önemli gün vesilesiyle, tüm Polatlı halkını, geçmişimizi hatırlamaya, geleceğimize sahip çıkmaya ve Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesinin ötesine geçme hedefimize birlikte yürümeye davet ediyorum. İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadele ve İstiklal Marşı’nın ruhu, bizlere, zorlukların üstesinden gelebileceğimizi, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde başaramayacağımız hiçbir şeyin olmadığını hatırlatmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü gününü kutlar, bu anlamlı günün, milli birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirmesini dilerim.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR