Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberÇİFTÇİMİZ ENDİŞE ETMESİN!

ÇİFTÇİMİZ ENDİŞE ETMESİN!

Spread the love

 ÇİFTÇİYE TESLİM ETTİKLERİ MAHSUL ORANINDA KREDİ VERİLMESİ PLANLANIYOR

 Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu,  Polatlı çiftçisine mahsullerinin  satışları  noktasında  endişe etmemeleri gerektiğine vurgu yaparak  hem tüccarın hem de çiftçiye yönelik, piyasaya süspansiyonlu buğday ve arpa satışının kaldırıldığını tüccarında bu konuda endişesinin olmaması gerektiğinin altını çizdi. Köseoğlu ,çiftçiye teslim ettikleri mahsul oranında kredi verilmesiyle ilgili çalışma yapıldığını belirterek “bayramdan sonra serbest piyasadaki fiyatların normale dönecektir”dedi.

 Ankara il koordinasyon kurulu üyeleri Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü  Ahmet Gürdal’ı ziyaret ederek  hasat sezonuna ilişkin buğday  piyasada  TMO’nun açıkladığı fiyattan daha aşağılarda satıldığını  iddia ederek   ekim alanlarında düşüşün yaşanacağını belirttiler.   Polatlı Ziraat Odası  Başkanı Zekai Köseoğlu’nda yer aldığı ziyarette ilişkin yapılan açıklamada  TMO’nun  çiftçilere   yönelik yeni bir kredi uygulama çalışmasının planlandığı da  belirtildi. Köseoğlu yaptığı açıklamada “

Ankara ziraat odaları il koordinasyon kurulu olarak ziraat odası başkanlarımızla birlikte TMO genel müdürümüzü ziyaret ettik. Serbest piyasada buğdayın TMO’nun açıkladığı fiyatın üç lira altında satıldığını böyle giderse buğday ve arpa ekim alanlarının düşeceğini beyan ettik. Çiftçimiz hiç endişe etmesin alım noktalarımızın hepsi acık. Yeter ki çiftçimiz acele etmesin, piyasaya ucuza mahsulünü satıp zarar etmesin ocak ayında getirse bile mahsulünü alırız” dediğini kaydetti.

ÇİFTÇİYE TESLİM ETTİKLERİ MAHSUL ORANINDA KREDİ VERİLMESİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILIYOR

Piyasaya süspansiyonlu buğday ve arpa satışının kaldırıldığını tüccarında bu konuda endişesinin olmaması gerektiğini açıklayan Köseoğlu “ TMO’nunda buğday ve arpa satış fiyatlarını yakında açıklanacağını çiftçiye teslim ettikleri mahsul oranında kredi verilmesiyle ilgili çalışma yapılıyor bayramdan sonra serbest piyasadaki fiyatların normale dönecektir. Çiftçimiz hiç endişe etmesin. TMO Genel müdürümüz Ahmet Gürdal beye çiftçimiz lehine olumlu düşünceleri için teşekkür ederiz”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR