Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberCHP'DEN CUMHUR İTTİFAKINA  SERZENİŞ: "POLATLININ  SUYU SİYASETE MALZEME EDİLİYOR"

CHP’DEN CUMHUR İTTİFAKINA  SERZENİŞ: “POLATLININ  SUYU SİYASETE MALZEME EDİLİYOR”

Spread the love

 OVACIK , CUMHUR İTTİFAKINI POLATLI VE  ANKARA HALKINA ŞİKAYET ETTİ

CHP Ankara Büyükşehir Belediye meclis üyesi Selami Ovacık Polatlı Belediye meclis toplantısında Ak Parti ve MHP grubuna seslendi.   ASKİ’nin 2023 yılı borçlanmasına ilişkin verilen ret kararına  tepki gösteren Ovacık  Cumhur ittifakı üyeleri Ak Parti ve MHP meclis üyelerine “gelin bu dirençten vazgeçin. Polatlının suyunu siyasi malzeme yapmayın. Ak Parti ve MHP grupları, il ve genel merkez düzeyinde girişimlerde bulunalım ,suyun akamete ugratılmasının önüne geçelim”dedi.

  Mecliste Gündem dışı konuşan CHP Ankara Büyükşehir ve Polatlı Belediye meclis üyesi Selami Ovacık  Ak Parti ve MHP  Ankara Büyükşehir belediye meclis üyelerinin ASKİ’nin borçlanma talebine  yönelik  verdikleri  oylarını hatırlatarak  “2020 yılında Ankara Büyükşehir belediyesinde  ASKİ’nin 350 milyon TL borçlanma talebi vardı. Bu borçlanma talebi 8-9 ay sürüncemeye bırakılarak  Mansur Yavaş’ın İdari Mahkemeye başvurması sonucu  350 milyon TL borçlanma talebi mahkeme kararı ile  473 milyona  çıkarılmıştı. ASKİ o dönem sıradan  bir borçlanmayı bile idare mahkemesinin kanaati ile almıştı. Sanki tarih tekerrürden ibaretmiş gibi 14 temmuz 2023 tarihli Ankara Büyükşehir Belediye meclisinde ASKİ’nin 4 milyar TL’lik borçlanma talebi  gündeme geldi ve ne hikmetse yine Ak Parti ve MHP  büyükşehir meclis üyelerinin  ret oyu ile bu borçlanma yine kaldı.

POLATLI’NIN SUYU OLMAYACAK AMA POLATLI İL OLMAYI HAKETMİŞ DİYECEĞİZ, BURADA ÇELİŞKİ VAR!

Polatlımız il olsun diyoruz güzel , Polatlımız il olmayı çok önceden hak etmişti, Polatlı’nın il olması konusu CHP grubu olarak destekliyoruz. UNESCO tarihi değerler konusunu destekliyoruz. Hem UNESCO konusu hemde il olma konusunda Polatlı’nın suyu olmayacak yada suyu siyaseten akamete uğratılacak ama Polatlımız il olmayı hak etmiş  diyeceğiz. Burada çelişki var Polatlının suyu siyasete malzeme ediliyor. Gelin bu dirençten vazgeçelim, meclis gruplarımızı il ve genel merkez düzeyinde girişimlerde bulunalım ve suyun akamete ugratılmasının önüne geçelim. CHP grubu olarak  Ak Parti ve MHP  yani Cumhur ittifakını  Polatlı ve Ankara halkımıza şikayet ediyoruz buda en doğal hakkımız. 

SUDAN SİYASİ RANT DEVŞİRMEK  YANLIŞ BİR TUTUMDUR

CHP’li belediye başkanı  Mansur Yavaş, çalışmasın, başarısız olsun, seçimlere 8 ay kalmış buradan bir siyasi rant  devşirme olayı yanlış bir tutumdur. Bunu Polatlılı hemşehrilerimize  anlatmak  boynumuzun borcudur.

BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNUNA HEP BİRLİKTE ÇÖZÜM BULALIM

Başıboş köpek sorunu devam ediyor. Şikayetler bizede geliyor  bunun hep birlikte çözümünü bulalım. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.Bu sorundan Polatlımızı kurtaralım.

BİR YERLERDEN GÜÇ ALDIKLARI KANATİ OLUŞUYOR

Polatlımızda  malesef  hizmet  sektöründe para hırsı bürümüş , kendilerini dokunulmaz zanneden düşünceleri ranttan  başka bir şey olmayan esnaflarımız  var.  İmar  anlamın da yaptıkları uygun mudur? değil midir?  teras çıkılıyor  bu konuda gerekenin yapılmasını  rica ediyoruz.”dedi.

 MELİH GÖKÇEK NEDEN GÖREVDEN ALINDI BUNUN İZAHINI YAPIN ÖNCE

Ankara’yı 23,5 yıl tek başına yöneten Melih Gökçek’i hatırlıyorsunuz.801 milyon sadece Anka parka  harcama yaptığını Mansur Başkanımızın agzından duydunuz.Neden Ankaramızın  öncelikli alt yapı sorunları duruyorken 24 kartiryon parayı sonucu hurda  haline dönen Anka parka gömdünüz. Siz önce nunların izahını Ankara kamuoyu ile paylaşın, kritiğini yapın. 23 ,5 yıl Ankara’yı yönetti Melih bey neden görevden alındı?Bunun izahını yapamamış bir yapı  bize 4,5 yılda Ankara’nın neden alt yapı sorunları çözülememiş aklını vermeye muktedir değil.Yüzükbaşı içme suyu 85  senesinde de  gündeme geldi, rahmetli Süleyman demirel açılışı nasip olsu  Polatlının suyu Yüzükbaşından geldi. Bu hatlar aradan geçen senede patlaklar oluşturdu. Mansur Başkan döneminde  ara hatlara 14 adet vana koyularak su kesintilerinin önüne geçilmiş oldu, şu anda Polatlıya 11 kuyu dan su pompalanıyor. Son iki adet kuyu daha devreye girmesi ile 13 kuyudan Polatlı ya su veriliyor. 

Kendinizi sütten çıkmış  ak kaşık yerine koyuyorsunuz ama  bu millete tarihinin en ağır devalüasyonunu yaşattınız. Vatandaşı geçinemez hale getirdiniz.  Ankara büyükşehir belediyesi halkının esnafının yanında olmaya devam ediyor. Her ne kadar engellemeye çalışsanızda  rette verseniz hizmet etmeye insan odaklı belediyecilik anlayışımızla  vatandaşımızın yanındayız?dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR