Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberCHP : BU REZALETİ KABUL ETMİYORUZ

CHP : BU REZALETİ KABUL ETMİYORUZ

Spread the love

ÇINAR ”   BU BİR GÖREV DEĞİL AHLAKİ ZORUNLULUKTUR”

CHP, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesinin “yok hükmünde” olduğunun tespit edilmesi talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı ilçe Başkanı Melih Çınar ,Hatay milletvekili Can Atalay ‘ın milletvekilliğinin düşürülmesini Türkiye’nin en temel değerlerine saldırı olarak niteledi.

 Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan TİP milletvekili Can Atalay hakkındaki mahkeme kararı Meclis Genel Kurulu’nda  okunmasıyla Can Atalay’ın vekilliği düşürüldü. Atalay’ın vekilliginin  dusurulmesin tepkiler devam ediyor.CHP Polatlı ilçe Başkanı Melih Çınar Can Atalay’a yapılanların hukuk katliamı olduğunu ileri sürerek “

Hatay Milletvekili Can Atalay’a yapılanlar artık açıkça hukuk katliamıdır. Anayasa Mahkemesi kararlarını hiçe sayan Yargıtay’ın tutumu ve TBMM’de yaşananlar, Türkiye’nin demokrasiyle bağlarını koparmıştır.

Bekir Bozdağ’ın geçmişte Fethullah Gülen’e övgüler yağdırıp bugün Anayasayı ayaklar altına alması, siyasetin geldiği noktayı gösteriyor: Tam bir çürüme! Bu durum, sadece ikiyüzlülük değil, aynı zamanda Türkiye’nin temel değerlerine yönelik açık bir saldırıdır.

Biz CHP olarak bu rezaleti asla kabul etmiyoruz. Can Atalay’a yapılanlar, bir kişiye değil, tüm Türkiye’nin demokrasi anlayışına yapılmış bir saldırıdır. Bu durum, Türkiye’nin temel değerlerine, adaletine ve özgürlüklerine yapılmış bir darbedir.

Yeter artık! Mevcut yönetimin politik çıkarları uğruna Türkiye’nin anayasal düzenini ve hukuk devletini çiğnemesine izin veremeyiz. Bu antidemokratik eylemler, sadece bir saldırı değil, demokrasiye açılan bir savaş ilanıdır.

Hepimizin görevi bu zulme, adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı çıkmak, mücadele etmektir. Biz CHP olarak bu mücadeleyi daha da sertleştiriyoruz. Hukukun üstünlüğü, demokrasi, özgürlükler için her türlü zorluğa karşı duracağız. Bu sadece bir görev değil, ahlaki bir zorunluluktur”dedi 

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR