Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaGündemHaberÇADIRKENTTE AÇILAN KREŞ DEPREMZEDE ÇOCUKLARA MORAL OLDU 

ÇADIRKENTTE AÇILAN KREŞ DEPREMZEDE ÇOCUKLARA MORAL OLDU 

Spread the love

Adıyaman’da Ak Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından kurulan Çadırkentte depremzede çocuklar için açılan kreşte çocuklar oyun oynayarak moral buluyor.  

Ak Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından depremin yıkıcı etkisi altında kalan ilerden biri olan Adıyaman’da kurulan “Ankara Çadırkenti”nde gerçekleştirilen etkinliklerle büyük travma atlatan depremzede çocukların yüzü gülmeye başladı.  

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük bir yıkıma neden olan ve binlerce vatandaşı etkileyen çifte depremin yaşandığı ilk günden itibaren yardım çalışmalarını sürdüren Ak Parti Ankara İl Başkanlığı, depremzede çocuklara özel alanlar tahsis ederek çadırlarda kreş alanlarını faaliyete geçirdi. Terapi çadırlarında çocuklar hergün adeta sevgi şöleniyle karşılanıyor.  

Çadırkentteki kreş alanında çocuklarla özel olarak ilgilenen pedagog ve oyun ablaları, çocuklarla gün boyu “Ankara’nın Bağları” türküsü eşliğinde oyun oynuyor, danslar ediyor, karaoke ile şarkılar söylüyor, resim ve boyama yapıyorlar. Çocuklar akşamları ise yine uzman eğitimciler gözetiminde hep birlikte çizgi film izleyerek eğlenceli aktiviteler gerçekleştiriyor. Çadırkentte, ‘Melek Kreşi’ adı verilen oyun alanında gönüllü pedagog ve oyun ablaları eşliğinde çocukların gün boyu oyunlar oynayarak mutlu anlar geçirilmesi sağlanıyor. 

ÇOCUKLAR OYUN OYNYARAK TERAPİ GÖRÜYOR 

Ak Parti Ankara İl Başkanlığı’nın Adıyaman’da kurduğu Çadırkentte çiçek ve balonlar eşliğinde açılan “Melek Kreşi”nde çocuk psikolojisi konusunda alanında deneyimli gönüllü 10 psikolog ve pedagog yer alıyor. Çocuklarla bu alanda özel olarak ilgilenen ekipler onları mutlu hissettirmek için seferber oluyor. Oyunlar oynayarak terapide bulunan ekipler, bu süreçte çocukların her biriyle özel olarak ilgileniyor. Kreşte oyunlar oynanıyor, şarkılar söyleniyor, resimler çiziliyor. Deprem dolayısıyla doğum günü aksayan çocukları mutlu etmek için ise bazı günler pasta kesilerek hep birlikte doğum günü kutlamaları yapılıyor. Depremde Ailesini kaybetmiş çocuklar için ise pedagoglar özel olarak ilgileniyor. Depremzede bir minik kreşte bir gün içinde geçirdiği anları ise şu sözlerle anlatıyor: 

“Kutu kutu pense oynadık bugün. Dışarı çıkıyoruz ip atlıyoruz, oyunlar oynuyoruz, resim yapıyoruz. Hikaye okuyorlar, oyuncaklarla boş zamanımızı geçiriyoruz, çok güzel eğleniyoruz.” 

Ak Parti Ankara İl Başkanlığı’nın koordinasyonuyla oluşturulan Çadırkentte çocukların yanı sıra yetişkinler için de terapi alanları oluşturuldu. Bölgede yer alan terapistler dönüşümlü olarak her gün çadır kente gelerek depremzedelerin yanında oluyor.  

-GÜZEL GÜNLERE, DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE 

Depremin etkisini gösterdiği illerden biri olan Adıyaman’da seferberlik başlatan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, “Biz çocuklarımızı yaşamın merkezine koyduk. Çocuklar bizim geleceğimiz. Yerleşkemizde hem çocuklarla, hem de depremzede kardeşlerimizle özel olarak ilgileniyor, her anlarında yanında oluyoruz. Güzel günlerde, daha güçlü şekilde bu günleri birlikte atlatacağız” ifadelerinde bulundu. 

Ak Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından Adıyaman’da kurulan Çadırkentte çocuklar için açılan kreş alanı dışında hijyen, gıda marketi, WC ve duş kabinleriyle birlikte mescit, kuaför, berber, giyim gibi sosyal imkanlar da ilk günden faaliyete geçirilmişti. AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nın başlatmış olduğu ‘Evim Evindir’ projesi ile depremzedeler sıcak yuvalara yerleştirilmeye devam ediliyor. Bugüne kadar 57 bin depremzedenin yerleştirildiği evlerde şimdi de ‘Kardeş Aile’ kampanyası ile gönüller arası bağ kurularak daha fazla ailenin sıcak yuvalarına kavuşması için çalışmalar sürdürülüyor. 

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR