Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberBURSALI İŞ İNSANLARIYLA BULUŞTU

BURSALI İŞ İNSANLARIYLA BULUŞTU

Spread the love
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursalı iş insanlarıyla bir araya geldi. Bursa’nın bölge ve ülke ekonomisine önemli katkıları olduğunu belirten Varank, “Otomotiv, tekstil, makine, gıda üretim ve ihracatında Türkiye’nin lokomotifiyiz.” dedi.

Bakan Varank, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Toplantı’na katıldı. Bursa’nın tarihi, kültürü, mimari eserleri ve yeşillikleriyle ülkemizin incisi, sanayisiyle Türkiye’nin lokomotifi olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

175 MİLYAR LİRALIK YATIRIM: Bursa’yı her zaman baş tacı ettik.  Adaletten eğitime, sosyal hizmetlerden enerjiye, ulaştırmadan sanayiye 175 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Bine yakın proje tamamladık. Bunların arasında millet bahçeleri, kütüphaneler, tiyatrolar, okullar, spor salonları, hastaneler, barajlar, duble yollar ve üniversiteler var.

DEVAM EDEN PROJELER: Şu anda devam eden projelerimiz mevcut. Yüksek hızlı tren projesinde yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz. Bursa-Gemlik demiryolunun proje ve kamulaştırma hazırlık çalışmaları devam ediyor.  Emek-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem İnşaatı inşallah bu sene tamamlanacak. Eğitim, tarım, sağlık sektöründe de Bursa’ya değer katacak projeler tüm hızıyla sürüyor.

TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİFİ: Hâlihazırda sosyal, ekonomik ve ticari açıdan gelişmiş bir şehirdeyiz. Bursa’nın bölge ve ülke ekonomisine önemli katkıları var. Renault var, Tofaş var. Karsan var. Milli ve yerli otomobilimiz Togg da var. Otomotiv, tekstil, makine, gıda üretim ve ihracatında Türkiye’nin lokomotifiyiz.

SANAYİYE GÜÇLÜ DESTEK: Bu noktada Bursa için en büyük hayalim, Bursa sanayisinin orta yüksek ve yüksek teknolojili üretimdeki payını artırabilmek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Bursa sanayini güçlü bir şekilde destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz. İlimizde 2022 yılı sonu itibariyle desteklerimizden yararlanmak için 917 şirkete yatırım teşvik belgesi verdik.

14 BİNE YAKIN İSTİHDAM: 21 milyar liranın üzerinde sabit yatırımın ve 14 bine yakın istihdamın önünü açtık. OSB sayısını 9’dan 17’ye yükselttik. 3 Endüstri Bölgesi ilan ettik. Sanayi siteleri kurduk. Girişimcilerimize ve Ar-Ge yapan işletmelerimize ev sahipliği yapan 2 tane Teknopark’ı destekledik. Kendi bünyesinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezine sahip işletme sayısını 158’e yükselttik.

KATMA DEĞERLİ ÜRETİM: Güçlü, sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme için yüksek teknolojiye dayalı, katma değeri yüksek üretim yapmak zorundayız. Bu manada daha fazlasına ihtiyacımız var. Geçtiğimiz ay itibarıyla Ar-Ge Merkezleri sayısında Kocaeli’den sonra dördüncü, Tasarım Merkezlerinde de Ankara’dan sonra üçüncü sırada yer alıyor. Sanayicimizle el ele verip, Bursa’yı Ar-Ge ve tasarımda daha yukarılara taşıyabiliriz.

TEKNOSAB: Togg’la birlikte bu konuda önemli bir ivmelenme olacağını düşünüyorum. Togg’un teknolojik donanımına katkı sağlamak üzere Ar-Ge ve inovasyon alanında önemli atılımlar olacaktır. Yine Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülük ettiği TEKNOSAB var. TEKNOSAB da Bursa’nın sanayideki dönüşümüne liderlik etmeyi hedefliyor.

Hbr-Ayşe Köksal —

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR