Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberBULACAK :KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR

BULACAK :KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR

Spread the love

BULACAK “KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE DE KARARLIYIZ”

şiddetle mücadele kapsamında sunulan hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülmesi ve uygulamadaki sorunların giderilmesi amacıyla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonunun 2024 yılı  ilk Toplantısı yapıldı. Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesi ile çalışmalar yürüttüklerine değinen Kaymakam Murat Bulacak “Kadına yönelik her türlü şiddetin sonuna kadar karşısındayız. Kadına şiddet insanlığa ihanettir.” ifadelerini kullandı.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda Kaymakam Murat Bulacak başkanlığında gerçekleştirilen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyon toplantısına  Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Önder Güleç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erkan Çinar, kurum ve kuruluşların yöneticileri ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.Toplantıda kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye ilişkinPolatlı  özelinde koruyucu ve önleyici tedbirlerin mevcut durumu, aile içi kadına karşı şiddet olayları kayıt ve risk değerlendirme formunda yüksek ve çok yüksek riskli olarak belirlenen vakalar hakkında önerilen özel tedbirlerin yeterliliği değerlendirildi.
Kurumların gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili sunumun ardından toplantı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’nın etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak ve kadına yönelik şiddet olaylarını en aza indirebilmek amacıyla görüş ile önerilerin ifade edilmesiyle devam etti.

ŞİDDETE SIFIR  TOLERANS

Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesi ile çalışmalar yürüttüklerine değinen Kaymakam Murat Bulacak; “İçişleri Bakanlığımız tarafından şiddete maruz kalan kadınlarımızın güvenlik güçlerine kolayca ulaşabilmesi ve hızlı bir şekilde kendilerine yardım edilebilmesi amacıyla Kadın Destek Uygulaması (KADES), kadına karşı şiddetle mücadelede önemli bir yer tutuyor ve biz bu uygulamayı çok önemsiyoruz. Kadına yönelik her türlü şiddetin sonuna kadar karşısındayız. Kadına şiddet insanlığa ihanettir.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR