Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana SayfaGündemHaberBULACAK  İNSAN HAKLARI GÜNÜ’NÜ KUTLADI

BULACAK  İNSAN HAKLARI GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Spread the love

KAYMAKAM BULACAK İNSAN HAKLARI GÜNÜ  ;İNSANLIĞA BARIŞ, ADALET, HUZUR VE GÜVEN GETİRSİN

 Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak 10 Aralık İnsan  Hakları Günü’nü kutladı. Bulacak “ İnsan onuruna yakışan, evrensel değerlere dayalı bir sistemin tüm dünyaya kök salması için gayret göstermek hepimizin ortak sorumluluğudur. Merhamet, saygı, eşitlik, hak ve haysiyet gibi insani değerlerin devlet ve toplum hayatına hâkim kılınması daha huzurlu, istikrarlı ve güvenli bir dünya için elzemdir.”dedi.

“Devlet ve millet olarak, insan hak ve özgürlüklerini benimseyerek, sahip olduğumuz farklılıkları sevgi, saygı ve hoşgörü ekseninde birer zenginlik olarak görmek ve bu değerleri ülkemizi çok daha güçlü kılacak şekilde geleceğe taşıma kararlılığındayız.” Sözleri ile  10 Aralık İnsan  Hakları Günü’nü kutlayan  Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak “ İnsanların yaratılıştan gelen haklarını uluslararası ölçekte korumaya alma ihtiyacından hareketle, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından hazırlanan ve tüm insanlığın ortak birikiminin yansıması olarak kabul gören İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda ülkemizin de aralarında bulunduğu BM üyesi devletlerin “olumlu” oyuyla kabul edilmiştir. Bu nedenle İnsan Hakları Günü her yıl, Beyannamenin 1948 yılında kabul edildiği gün olan 10 Aralık tarihinde kutlanmaktadır.

İnsan onuruna yakışan, evrensel değerlere dayalı bir sistemin tüm dünyaya kök salması için gayret göstermek hepimizin ortak sorumluluğudur. Merhamet, saygı, eşitlik, hak ve haysiyet gibi insani değerlerin devlet ve toplum hayatına hâkim kılınması daha huzurlu, istikrarlı ve güvenli bir dünya için elzemdir.

Maalesef günümüzde dünyanın pekte iyi imtihan vermediği bu hususta, ülkemiz bin yıllık devlet geleneğimizin temelini oluşturan “insanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarından ve “insanı yaratılmışların en şereflisi” olarak gören kadim medeniyetinden tevarüs eden sorumluluk ve bilinçten hareketle tüm dünyaya örnek olmaktadır. İlgili kuruluşlarıyla hiçbir ayrım yapmadan dünyanın birçok ülkesinde zorda kalan mazlum ve mağdurlara yaptığı yardımlarla, ülkemiz insani yardım faaliyetlerinde küresel bir aktör haline gelmiştir.

Bu çerçevede devlet ve millet olarak, insan hak ve özgürlüklerini benimseyerek, sahip olduğumuz farklılıkları sevgi, saygı ve hoşgörü ekseninde birer zenginlik olarak görmek ve bu değerleri ülkemizi çok daha güçlü kılacak şekilde geleceğe taşıma kararlılığındayız.

Bu duygu ve düşüncelerle; 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün tüm insanlığa barış, adalet, huzur ve güven getirmesini diliyor, İnsan Hakları Günü’nü en içten temennilerimle kutluyorum” dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR