Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberBULACAK:  10 NİSAN POLİS TEŞKİLATIMIZIN KURULUŞU KUTLU OLSUN

BULACAK:  10 NİSAN POLİS TEŞKİLATIMIZIN KURULUŞU KUTLU OLSUN

Spread the love

BULACAK: HERKESİN POLİSİ KENDİ VİCDANIDIR, FAKAT POLİS VİCDANI OLMAYANLARIN KARŞISINDADIR

  Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak 10 Nisan Polis Teşkilatının kuruluşunun 178. Yılını kutladı.  Kaymakam Bulacak ,Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” Sözleri ile  Polatlı başta olmak üzere tüm emniyet teşkilatı mensuplarını tebrik etti.

Polatlı  Kaymakamı Murat Bulacak, 10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluş Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kaymakam Murat Bulacak mesajında şu ifadelere yer verdi: Türk Polis Teşkilatı, kurulduğu 1845’ten bugüne kadar 178 yıllık bilgi ve tecrübesiyle, hukuka ve yasalara bağlılıktan ayrılmadan, üstün bir vazife anlayışıyla görevini sürdürmektedir. Emniyet teşkilatımızın kahraman mensupları, Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur içerisinde yaşaması, can ve mal güvenliğinin temini için gece gündüz demeden, her türlü şartta büyük bir özveriyle görevini yerine getirmektedir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” ifadesinin bilinci içinde, çağın bilim ve teknolojisine uygun en üst seviyede eğitimli ve donanımlı, görevinin bilinci içerisinde, yüksek disiplin anlayışına sahip, aynı zamanda hoşgörülü, güler yüzlü ve yardımsever olmasıyla ülkemizde demokrasinin tüm kuralları ile birlikte benimsenmesi ve çağdaş normlarının yerleştirilmesindeki rolünün farkındadır. Bu duygu ve düşüncelerle Kutsal vatan topraklarımızın dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan, verilen bütün görevleri başarıyla yerine getiren Türk Polis Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü ve içinde bulunduğumuz ‘Polis Haftası’nı kutluyor, şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, emekli olan ve görevi başında bulunan kahraman polislerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” Dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ  

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR