Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberBU OLABİLİR Mİ? AKLA ZİYAN BİR ŞEY!

BU OLABİLİR Mİ? AKLA ZİYAN BİR ŞEY!

Spread the love

YILDIZKAYA : POLATLILI MECLİS ÜYESİNİN POLATLI YA GELECEK SUYA HAYIR DEMESİ MÜMKÜN MÜ?

 Polatlı Belediye meclisinde  ASKİ’nin borçlanma konusu  Partiler arasında  gergin  konuşmalara ve atışmalara sebep oldu.   CHP, Ak Parti ve MHP li büyükşehir meclis üyelerinin  ASKİ borçlanma yetkinse ilişkin  verilen  oyların  değerlendirlmesinin yapıldığı Polatlı Belediye meclisinde son sözü  Başkan Mürsel Yıldızkaya söyledi. Yıldızkaya “.Geçen günkü  borçlanmanın reddi yada eveti bu konu ile alakalı değil. Zaten ihalesi yapılmış ve 29 Ekim de suyun Polatlı ya geleceği ifade  ediliyor belki en fazla yıl sonu. Gecikmeli de olsa o borçlanma yetkisinin yeniden verilmesini sağlayan biziz.  Bir Polatlı belediye meclis üyesinin çıkıp ben Polatlı ya gelecek suya karşıyım demesi mümkün olabilir mi? “dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde  ASKİ borçlanma talebine ret verilmesinin ardından   Polatlı  Belediye Meclisinde  ASKİ borçlanma konusu yeniden açıldı.  Mecliste  grubu bulunan tüm partilerden Ankara Büyükşehir ve Polatlı belediye meclis üyeleri  borçlanma yetkinse ilişkin  ret verilmesine yönelik eleştirilerini sıralarken , Meclis  Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise  “ Bir Polatlı belediye meclis üyesinin çıkıp ben Polatlı ya gelecek suya karşıyım demesi mümkün olabilir mi ? Akla ziyan bir şey. Yapılabilir mi bu. Herkes burada yaşıyor. Geçte olsa  borçlanma yetkisi verilmiştir, ihalesi yapılmıştır, süreç devam etmektedir.Büyükşehir yetkililerin ifadesi de  29 Ekim gibi suyun Polatlı da akacak olmasıdır

BENDE BORÇLANMA YETKİSİ İSTEDİĞİMDE SİZ DE RET VERİYORSUNUZ

 Polatlı Belediye Başkanı Mürsel  Yıldızkaya “ bütün arkadaşlarımızın görüşlerine saygı duyuyoruz. Meselelere farklı yerden baktığımız için bu kargaşa yaşanıyor.Belediyelerin yasal  borçlanma hakları vardır bunu zaman zaman bizde meclis gündemine getiriyoruz ve sizde reddediyorsunuz. Prensipte yasaya mevzuata uygunsa, borçlanma limitini aşmıyorsa bütün belediyelerin borçlanmalarına izin verilmesi taraftarıyım.Bunu o gün de söyledim bugünde söylüyorum. Fakat   kendiniz burada hayır deyip  borçlanma yetkisi vermeyip kendiniz  neden  borçlanma yetkisini  vermediniz demekle kendinizle çelişiyorsunuz. Bu doğru değil. Su şuanda dünyanın  en önemli değeri.  İsrafı mümkün olmayacak değer.

BÜYÜKŞEHİR YETKİLİLERİNİN  İFADESİ  SUYUN 29 EKİMDE  POLATLI DA AKACAK OLMASIDIR

Ankara’dan suyun Polat’lıya getirilmesi  önerisi geçen dönem bizim grubumuza ait . Her iki adayımızda  hem sayın Haseki hem sayın Yavaş  bunu kamuoyu ile paylaştı. Sayın Mansur Yavaş bu ihaleyi yaptı .Geçen günkü  borçlanmanın reddi yada eveti bu konu ile alakalı değil. Zaten ihalesi yapılmış ve 29 Ekim de suyun Polatlı ya geleceği ifade  ediliyor belki en fazla yıl sonu. Gecikmeli de olsa o borçlanma yetkinsin yeniden verilmesini sağlayan biziz.  Bir Polatlı belediye meclis üyesinin çıkıp ben Polatlı ya gelecek suya karşıyım demesi mümkün olabilir mi ? Akla ziyan bir şey. Yapılabilir mi bu. Herkes burada yaşıyor. Geçte olsa  borçlanma yetkisi verilmiştir, ihalesi yapılmıştır, süreç devam etmektedir.Büyükşehir yetkililerin ifadesi de  29 Ekim gibi suyun Polatlı da akacak olmasıdır.

BUNU POLEMİK YAPIP KAŞIMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK

 Son günlerde yaşadığımız sıkıntılar  ne borçlanma ile alakalı değildir, kuyularda rezerv tükenmiştir onunla alakalı bir sıkıntı yaşanmıştır. Bazı yukarı mahallerde  yüksek katlara sular gitmemiştir böyle bir sorun vardır ama yüzde 99 seviyesinde  iki kuyu  ilave ile  su sorunu çözüldü. Köylerimizde sular yok bende biliyorum bazen bende gönderiyorum. Bunu polemik yapıp kaşımanın kimseye faydası yok doğru bulmuyorum” dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR