Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberBU KÖYDE ARAZİLER ARTIK TAPULU

BU KÖYDE ARAZİLER ARTIK TAPULU

Spread the love

Kara İlyas mahallesinde 7 yıldır çözülmeyi bekleyen kronikleşmiş imar sorunu çözüme kavuştu. Mahalle sakinleri  hisseli arazilerine ait tapuları düzenlenen tapu töreni ile teslim aldılar. Karailyas mahallesinde tapuları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya başta olmak üzere törene katılan siyasiler vatandaşlara teslim ettiler. Tapularına kavuşan vatandaşlar , imar sorunu çözen herkese teşekkür ederek tapularını  almanın mutluluğunu yaşadılar.

KARAİLYAS’TA TAPU SEVİNCİ

 Karailyas mahallesi   (Tozlu)  sakinleri tapularına kavuştu. Yaklaşık 7 yıl süren   İmar planına ilişkin  çalışmaların sonuçlanması ile   köyde imar sorununa neşter vurularak vatandaşların  tapuları düzenlenen törenle teslim edildi.   Tapu Törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Polatlı Belediye Başkanı  Mürsel Yıldızkaya, Ak Parti, CHP ,MHP ve  DEVA partisi ilçe başkanları ile Belediye meclis üyelerinin katıldığı trende STK başkanları ile kurum amirleri de yer aldı.  

YAVAŞ : BÜYÜKŞEHİR YASASININ BU ŞEKİLDE UYGULANMASINA KARŞIYIM ANCAK GEREĞİNİ YAPMAKLA MÜKELLEFİZ

Tapu töreninde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “ Tapularınız  hayırlı olsun. Serpil hanımın büyük gayretleri oldu. Maalesef kurum görüşleri  olunca oldukça uzuyor ve 7 yıl sürmüş. Ben Büyükşehir yasasının bu şekilde uygulanmasına çok karşıyım ama  biz gereğini  yapmakla mükellefiz. İlk seçildiğimde Bala’nın bir köyüne  gittiğimde kanalizasyonun açıktan aktığını gördük. Niye yapılmadığını sorduğumuzda İmar planı bekliyormuş.  Yüzyıl geçse oraya doğru düzgün imar  gelmez.

 TOZLU MAHALLESİ BU İŞİN ÇOK DAHA BÜYÜĞÜNÜ BAŞARMIŞ

Bizler Ankara Büyükşehir Belediyesi  olarak  Ankara’nın hemen her yerinde talep eden  muhtarlarımıza  yönelik en azından köy içi imar planları yapmak ve örnek bir proje vermek sureti ile köylerine ev yapmalarını sağlayabildik, gücümüz bu kadarına yetti. Gördüğüm kadarı ile Tozlu mahallesi bu işin çok daha büyüğünü başarmış Bütün kurumlardan görüşü alarak tamamen imarını kesinleştirmiş. Bu kadar hissedarlı yer iyi çözülmüş  ve yaklaşık 350 parsel oluşturulmuş. Bundan sonra Cenabı Allah  hepinize çocuklarınızla huzurlu bir yaşa nasip etsim. Bize düşenleri biz yapmaya çalışacağız. Sizler için buradayız.  Bütün yetkililer buranın daha da iyi olması için çalışmalara başlatacaktır. Emeği geçen  herkese teşekkür ediyorum, tapularınız hayırlı olsun”  ”dedi.

 YILDIZKAYA:  BÜYÜK OVA STATÜSÜNDEKİ KÖYÜMÜZÜN İMAR SORUNU  HEP BİRLİKTE  ÇÖZDÜK

 Tozlu köyü İçin önemli bir gün, 60 70 yıllık sorun çözüme kavuştu.  Bakanlıklarımızın kurumlarımızın büyükşehir ve Polatlı belediyemizin, meclis üyelerimizin ve çalışanlarımızın çok büyük katkıları oldu zorlu bir süreçti.   Bu işin nihayete ermesin de ki en büyük pay hiç şüphesiz meclis üyemiz Serpil Öztürk’ündür. Bizi hiç boş bırakmadı, ısrarla işi takip etti zorlu süreçleri aştık. Köyümüzün bulunduğu alan büyük ova statüsünde buralarda plan yapmak hiç kolay değil. Geçmiş dönem tarım bakanlığımız yetkilerine  teşekkür ediyorum onları gayreti  Fatih Şahin beyefendinin desteği ile görüşleri alabildik hem Polatlı hem de büyükşehir belediyemiz de oy birliği ile meclisten geçti.”dedi.

 DOĞALGAZ MÜJDESİ VERDİ

  Başkan Yıldızkaya konuşmasında bir de müjde verdi Yıldızkaya “Sizlere bir müjde vereyim, doğalgazı POLGAZ ile birlikte İğciler köyüne getirdik  süreç başladı Serpil hanım takip ediyor en kısa sürede doğalgazı Karailyas mahallemize getireceğiz.”dedi.

  DEMİR :   “HER ZAMAN YANIMIZDA OLAN VEKİLİM FATİH ŞAHİN’E TEŞEKKÜR EDERİM”

 Ak Parti Polatlı İlçe Başkanı Aysel Demir tapu töreninde yaptığı konuşmada Ak Parti Genel sekreteri Fatih Şahin’e teşekkür ederek tapuların hayırlı olması temennisinde bulundu. Demir “ Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu yolda tapuların alınmasında Polatlı’nın sorunları ile alakalı her zaman destek aldığımız ve çözüme ulaştıran değerli vekilim Fatih Şahin’e teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZTÜRK :7 YIL SÜREN MÜCADELE SONRASI    BİZİM İÇİN BAYRAM

 Öztürk “Bugün benim ve hemşehrilerimin en mutlu günü. Bugün köyümüz için tarihi bir gün. Bugün bizim bayramımız . Karailyas Mahallesi sakinleri olarak bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Dedelerimizden bize miras kalan ilk yerleşim alanı olması nedeni ile birçok kronik problemi olan köyümüzün çok önemli bir sıkıntısını daha çözmüş bulunmaktayız. Köyümüz hak ettiği değere ulaşma yolunda bir adım daha atmıştır. 7 yıldır büyük bir mücadele ve emek verdiğimiz imar plan çalışmalarımızın taçlanması ile tapularımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Çok değerli Büyükşehir ve Polatlı belediye başkanlarımız  olmak üzere meclis üyesi arkadaşlarım, siyasi partilerimizin ilçe başkanları , belediyemizin imar müdürlüğü , fen işleri müdürlüğü , büyükşehir fen işleri şefliği , harita mühendisi arkadaşlarımız ve köyümüzün kıymetli muhtarı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerden aldığımız güç ve destek ile bu başarıya birlikte ulaşmış bulunuyoruz.Bizim bu köye yerleşmemize vesile olan dedelerimize, çocukluğumdan beri köyümün refahı için çalışmış olan başta sevgili babam olmak üzere ebediyete intikal etmiş büyüklerimi de sevgi , saygı ve minnetle anıyorum.Bu köyün içinde büyümüş bir kız çocuğu olarak ‘’ kız kısmısı okumaz’’ zihniyetinin hakim olduğu dönemde bana imkan veren sevgili babama bu başarıyı babalar günü hediyesi olarak vermek istiyorum. Sevgili anneler, babalar kız çocuklarımıza fırsat eşitliği veriniz ve güçlenmelerine destek olunuz. Geçmişe göre bu yönde çok büyük ilerlemeler olduğunu görüyor ve çok mutlu oluyorum.”dedi.

  Karailyas mahallesi muhtarı   Recep Demirel ,       imar sorunun  çözülmesine ilişkin Ak parti Genel  Sekreteri Fatih Şahin , Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş, Polatlı Belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya, Ak Parti ilçe başkanı Aysel Demir  ve emek veren herkese teşekkür ederek tapuların hayırlı olması temennisinde bulundu.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR