Cuma, Temmuz 26, 2024
Ana SayfaGündemHaber“Bizim Artık Sporcu Üretip İhraç Etmemiz Lazım”

“Bizim Artık Sporcu Üretip İhraç Etmemiz Lazım”

Spread the love

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Yılport Samsunspor Mustafa Kemal Erkanat Altyapı Tesisleri’nin açılışında yaptığı konuşmada “Bu çok güzel bir proje. Bütün kulüplerimizin bunu yapması gerekiyor. Bizim artık sporcu üretip ihraç etmemiz lazım. Avrupa, dünya liglerinde sporcularımızın yer alması lazım.” dedi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Yılport Samsunspor Mustafa Kemal Erkanat Altyapı Tesisleri’nin açılışını yaptı.

Bakan Bak, açılışta yaptığı konuşmada, Süper Lig’e çıkan Samsunspor’u tebrik ederek, Türkiye’nin spor alanındaki müthiş gelişimine katkı sağlayan güzel bir tesisi daha hizmete açmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Samsun’un spor alanındaki tesisleşmesiyle Karadeniz’de parlayan bir il olduğunu ifade eden Bakan Bak, yeni tesisten de gelecekte çok başarılı sporcular çıkacağına inandıklarını vurguladı.

“Avrupa, dünya liglerinde sporcularımızın yer alması lazım”

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonunun Altyapı Akademileri Projesi’ne ellerinden gelen tüm desteği verdiklerini belirterek, “Bu çok güzel bir proje. Bütün kulüplerimizin bunu yapması gerekiyor. Bizim artık sporcu üretip ihraç etmemiz lazım. Avrupa, dünya liglerinde sporcularımızın yer alması lazım. Bazı ünlü sporcularımız var, bunları yapıyorlar ama yeterli değil, daha fazlasını yapmalıyız. Bunun için bu tesis bir adım, başarılı bir adım. Tekrar hayırlı olsun. Sporcularımıza, ailelerine hayırlı olsun. Aileler çocuklarını buraya getirecek. Sporcular burada kalacak. Antrenman, beslenme desteği alacaklar. Dolasıyla güzel bir tesis. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Bakan Bak, dünyanın en büyük spor yatırımlarını yapan ülke konumunda olduklarını da kaydederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türk sporuna verdiği katkıdan ötürü teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Bak ve diğer katılımcılar tarafından kurdele kesilerek tesisin açılışı gerçekleştirildi. 

Bakan Bak ve beraberindekiler açılışın ardından tesisi gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Hbr-Ali Köksal

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR