Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberBİZDEN BİRİ, HASAN KILINÇ MİLLETVEKİLİ  ADAY ADAYI

BİZDEN BİRİ, HASAN KILINÇ MİLLETVEKİLİ  ADAY ADAYI

Spread the love

 HASAN KILINÇ CHP DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kılınç, Cumhuriyet Halk Partisi’nden 28. Dönem Ankara 1. Bölge  Milletvekili aday adaylığına  başvuru  yaptı. Haymana ve Polatlılı olan   Kılınç uzun yıllar tarım  ve hayvancılık sektörüne yönelik çalışmaları ile isminden sıkça söz ettirdi. Kılınç ,Tarım Bakanlığı’ındaki çalışma hayatı sırasında Tarla Bitkileri Şubesinde destekleme tebliğ çalışmaları, Türkiye Yağlı Tohumlar Zirvesi, Türkiye Patates Zirvesi çalışmalarında görev aldı. 

 Haymana ve Polatlı’nın  evladı olan  , genç yaşata  yarığı çalışmalar ile dikkat çelen, tarım ve hayvancılığın   başkentteki önemli isimlerinden olan  Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kılınç , Cumhuriyet Halk Partisi Ankara milletvekili aday adayı oldu. 

Hasan KILINÇ’ın Özgeçmişi:

Hasan KILINÇ, 01.06.1975 tarihinde Ankara İli Haymana İlçesi’ne bağlı Durutlar köyünde doğdu. Babası Haymanalı, Annesi ise Polatlılıdır.İlkokulu aynı köyün birleştirilmiş sınıflarında tamamladı. Orta öğrenimini Polatlı Cumhuriyet Orta Okulunda, liseyi Polatlı Lisesinde tamamladı. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünde tamamlayıp 1997 yılında Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu. Eğitimine çalışma hayatı sırasında da devam ederek 1999 yılında Ankara üniversitesi Ziraat Fakültesi Çayır Mera Kürsüsü’nde yüksek lisans eğitimine başladı, teorik derslerini tamamladı, sonrasında yüksek lisans eğitimine işlerinin yoğunluğu nedeniyle ara verdi. 2015 yılında Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Sistemi İşletme Fakültesi, İşletme bölümünü; 2021 yılında da Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Sistemi İktisat Fakültesi, Uluslararası İlişkiler bölümünü tamamladı. Çalışma hayatına ilk olarak Aydın ili Didim İlçesinde özel sektördeki bir serada Ziraat mühendisi olarak başladıktan sonra,  1999 yılında Ziraat Bankasının açmış olduğu memurluk sınavını dereceyle kazanarak Ziraat Bankası Ankara İli Haymana Şubesi Zirai Krediler Servisinde memur olarak çalışma yaşamına devam etti. Bankada çalıştığı sürede diğer servislerde de görev yaptı.Ziraat Bankasında çalıştığı dönemde çıkan sözleşmeli personel yasasını kabul etmediği için Tarım Bakanlığına ataması yapıldı ve Ağustos 2002’de Tarım Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Tarla Bitkileri Şubesinde göreve başladı.

TARIM BAKANLIĞINDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTI

Tarım Bakanlığı’ındaki çalışma hayatı sırasında Tarla Bitkileri Şubesinde destekleme tebliğ çalışmaları, Türkiye Yağlı Tohumlar Zirvesi, Türkiye Patates Zirvesi çalışmalarında görev aldı.  2006 yılında Tarım Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na geçti. Bu birimin Tarım Politikaları Daire Başkanlığında, Türkiye’deki stratejik ürünlerdeki maliyet çalışmalarını yürüttü. Yine bu dönemde “Doğrudan Gelir Desteği’nin Etkinliği” ile ilgili çeşitli illerde (Hatay, Şanlıurfa, Kars) çalışmalar yaptı.

ANKARA’DA 600 BİN OLAN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SAYISININ 1 MİLYON 260 BİNE ÇIKMASINI SAĞLADI

Mayıs 2006’da Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin kurucu önderliğini yaptı  ve 2012 yılına kadar bu birliğin başkan yardımcılığı görevini yürüttü.  Mayıs 2012’de Tarım Bakanlığındaki görevinden istifa ederek Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.2006-2008 yılları arasında Merkez Birliği ve diğer illerdeki birçok birliğin kurulmasına önderlik etti. Bu dönemde, Ankara’da 600 bin olan küçükbaş hayvan sayısının 1 milyon 260 bine çıkmasını sağladı. Türkiye’de bir ilk olan ve Küçükbaş hayvancılık üzerine hizmet sunan hayvan hastanesini Ankara’da kurdu. Birlikler içerisinde üyelerin Küçükbaşa yönelik yem ihtiyaçlarını karşılamak üzere, yine Ankara’da  karma yem fabrikasını kurdu. Aynı zamanda Türkiye’de Tarım Bakanlığı ile beraber yürütülen 8 ıslah projesini gerçekleştirdi.

 YEREL YÖNETİMLERDE ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA  İMZA ATTI

Özel olarak Ankara Keçisi üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yerel yönetimlerle ( Ankara Büyükşehir Belediyesi) önemli projelere imza attı. Ankara Tarım Orman İl Müdürlüğü ile birlikte “Ankara Keçisi ve Tiftik Çalıştayı”nın ilk defa düzenlenmesini sağladı.  Tiftik pazarlaması çalışmaları üzerinde yoğunlaşarak yetiştiricilerin gelirlerini dört kat arttırdı. Türkiye’de ilk defa İngiltere’den uzman kırkımcıların getirilmesini sağlayarak yetiştiriciler için kırkım eğitimi verdirdi ve Türkiye’de küçükbaş hayvancılıkta makinalı kırkımın yaygınlaşmasına öncülük etti.Birlik üyelerinin katılımıyla, Tarım ve Hayvancılıkla ilgili çok sayıda bölgesel ve genel konferansların düzenlenmesini sağladı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü ile birlikte ilk defa düzenlenen “Koyunculuk Sempozyumu” nun gerçekleştirilmesini sağladı. Ayrıca  Uluslararası konferanslara katılım sağladı. Bu kapsamda Dünyanın en önemli iki Tarım Fuarı olan Paris ve Hannover Fuarlarına katılarak incelemelerde bulundu.   Uluslararası Keçicilik Örgütü (IGA) tarafından, her dört yılda bir dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleşen Dünya Keçicilik Kongresi’nin 12’ncisinin Türkiye’de yapılmasına destek oldu. Türkiye’de ilk defa düzenlenen Tarımsal Finans Zirvesine (İl Birliği düzeyinde davet edilen tek birlik olarak) katıldı.

TÜRKİYE TARIM’ININ SORUNLARINA VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNE YÖNELİK RAPORLAR HAZIRLADI

 2010 yılında Ulusal Kırmızı Et Konseyi kurucu üyeleri arasında yer aldı. 2012 – 2014 yılları arasında Konseyin Denetim Kurulu üyeliğini yaptı.Ankara’da aktif olarak faaliyetlerini yürüten tek süt birliği olan “Çankaya, Haymana, Bala, Şereflikoçhisar İlçeleri Süt Üreticileri Birliğinin kurulmasına öncülük etti.Türkiye Tiftik ve Yapağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Denetim Kurulu (2002) üyeliği yaptı.Haymana Ticaret Borsasında yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır.İkinci Yüzyıl Enstitüsü Vakfı’nın (İYEV) Tarım Bölümü Danışma Kurulu Üyesidir.Türkiye Tarım’ının sorunlarına ve çözüm önerilerine yönelik raporu vardır ve yine deprem bölgesine yönelik Tarım Raporu hazırlamıştır. Halen küçükbaş etin tanıtımı ve tüketiminde farkındalık çalışmaları üzerinde faaliyetlerini yürütmektedir. Yaklaşık 6 bin yetiştiricinin üye olduğu Birlik Başkanı olarak güncel tarım politikaları üzerine çalışmaları sürdürmektedir. Çankaya Haymana Bala Şereflikoçhisar İlçeleri Süt Üreticileri Birliği’nin süt toplama organizasyonu, pazarlama işlemleri ve süt birliği üyelerinin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmaların sürdürülmesini sağlamaktadır.Haymana Ticaret borsasında hububat alım- satım işlemleri yapmaktadır.Ayrıca Polatlı ve Haymana sınırları içinde bulunan kendine ait işletmelerde, hayvancılık ve bitkisel üretim yapmaktadır. Türkiye’nin sayılı çiftçileri arasında yer alan Hasan KILINÇ,  Uluslararası Af Örgütü ve Greenpeace üyesidir.Uzm.Dr. Evin ARAS KILINÇ ile evli olup Civan ve Dilber Ruken adında iki çocuğu vardır.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR