Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberBakan Kasapoğlu, Adıyaman'da Afet Koordinasyon Merkezi'nde Konuştu

Bakan Kasapoğlu, Adıyaman’da Afet Koordinasyon Merkezi’nde Konuştu

Spread the love

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Ülke olarak, devlet millet dayanışmasını en üst noktada ortaya koyduğumuz gibi, bundan sonra da bu seferberliği, bu dayanışmayı, bu kardeşlik ruhunu en üst seviyede sürdüreceğiz. Tabii ramazan ayı kardeşlik, birlik, beraberlik ayı. Bu ayın ismi inanıyorum ki yaralarımızı sarmamıza katkı sağlar” açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Adıyaman’daki programları kapsamında Adıyaman Üniversitesi’ndeki Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret eden Kasapoğlu, Adıyaman’ın depremden etkilenen illerin en başında geldiğini belirterek, “Bu anlamda devlet olarak, hükümet olarak, pek çok açıdan yaraları sarma sürecinde seferberlik sürecini hepimiz yaşadık. Bu süreci hep birlikte yönetiyoruz ilk andan itibaren” ifadesini kullandı.

 “Adıyaman’da yurtlarımızdaki depremden etkilenen kardeşlerimizle birlikte olacağız”

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tüm tesisleri ile milletin emrinde olduklarını dile getiren Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti:

“Bununla birlikte Türkiye’nin dört bir yanındaki yurtlarımıza hem deprem anından itibaren hem de sonraki süreçte transferler, bu sürecin yönetilmesinde önemli bir unsur oldu. Adıyaman’da yurtlarımızdaki depremden etkilenen kardeşlerimizle birlikte olacağız. Konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlarımızın yanında olacağız. Onlarla birlikte bu sürecin yaralarını sarma noktasındaki konuları paylaşacağız, hasbihal edeceğiz. Elbette olmazsa olmazımız gençlerimiz, Türkiye’nin umududur. Gençlerimizle yine hasbihal edeceğiz, onlarla kucaklaşacağız. Yaraları sarma, yeniden inşa süreci, bir anlamda yeni binaların yapılması, diğer anlamda rehabilitasyon, sosyal faaliyetler, bu anlamda sporun rolü bakanlık olarak çalışma alanlarımızın en önünde geliyor.”

“Yeni süreci planlama noktasındaki çalışmalarımızı da gözden geçireceğiz”

Kasapoğlu, “Adıyaman ve tüm ilçelerini kapsayan yeni yatırımlarımız, bu anlamdaki yeni süreci planlama noktasındaki çalışmalarımızı da gözden geçireceğiz. Projelerimizi yenileme noktasında, yeni projeleri hem gençlik yatırımlarıyla, gençlik merkezlerinden, gençlik faaliyetlerimiz, spor tesislerinden tüm çalışmalara kadar geniş bir perspektifle ortaya koyacağız, değerlendireceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR