Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberAVCI, ‘’ KORKMA DİYE BAŞLAYAN DESTAN, ULUSUMUZUN BUGÜNÜNE VE YARININA İLHAM ‘’

AVCI, ‘’ KORKMA DİYE BAŞLAYAN DESTAN, ULUSUMUZUN BUGÜNÜNE VE YARININA İLHAM ‘’

Spread the love

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Haşim Bilal Avcı, İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102.’nci yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Avcı, tarihin akışını değiştiren Kurtuluş Savaşının ulusal birlik ve beraberliğin en üst düzeye çıktığı büyük bir kahramanlık destanı olduğunun altını çizerek, ‘’ Korkma diyerek başlayan İstiklal Marşı’mızın her satırındaki anlamın ulusumuzun bugününe ve yarınınına ilhamdır. ‘’ dedi.

AVCI, ‘’ ATATÜRK’ÜN ÖNDERLİĞİNDE MİLLİ MÜCADELEYİ VEREN, İSTİKLAL MARŞIMIZI YAZDIRAN ASİL RUH, MİLLETİN İSTİKBALİNİ DE YAZMIŞTIR ‘’

İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102.’nci yıldönümüve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ‘’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde  istiklâl mücadelesini veren şanlı ecdad, aziz milletimizin istikbalini de inşa etmiştir. Bugün yaşadığımız hayat, sahip olduğumuz her değer onların mücadelesinden izler taşıyor. Bize ve genç nesillerimize düşen en temel vazife de bu mücadeleyi daima diri tutmaktır. Bu mücadelenin sadece bugün değil, yarın da yaşaması için mücadele etmektir.’’ ifadelerine yer veren Avcı, ‘’ Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımız, Milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı ile Kurtuluş Savaşımızı ölümsüzleştirmiştir. Bu duygu ve düşünceler ile başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehitlerimiz ve İstiklal Marşımızı Türk Milletine armağan eden, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum.” dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR