Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberATO BAŞKANI BARAN, 5. KOBİ'LER VE BİLİŞİM ZİRVESİ'NE KATILDI

ATO BAŞKANI BARAN, 5. KOBİ’LER VE BİLİŞİM ZİRVESİ’NE KATILDI

Spread the love

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’deki işletmelerin yüzde 99’unu KOBİ’lerin oluşturduğu belirterek “Üretim ve ihracatıyla KOBİ’ler Türkiye ekonomisinin dinamosu durumunda. KOBİ’lerin dijital dönüşümü, markalaşması ve uluslararası alanda rekabete hazır hale gelmesi Türkiye ekonomisini de geliştirecektir” dedi.

ATO Başkanı Baran, Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD) işbirliğinde ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen “KOBİ’lerin Dijital Dönüşümü, Markalaşma ve Uluslararasılaşma” ana temasıyla gerçekleşen “5. KOBİ’ler ve Bilişim Zirvesi’ne katıldı. Zirve’nin açılışında konuşan ATO Başkanı Baran, Türkiye’deki işletmelerin yüzde 99’unu KOBİ’lerin oluşturduğunu belirterek, KOBİ’lerin Türkiye ekonomisinin geleceği açısından önemli olduğunu belirtti. Sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren yaklaşık 3,5 milyon işletmenin KOBİ sınıfında ekonomiye katkı sağladığını dile getiren Baran, “Ülkedeki toplam istihdamın yüzde 71’ini sağlayan KOBİ’ler, 2021 yılı verilerine göre toplam ihracatın da yüzde 30,4’ünü gerçekleştiriyor. Üretim ve ihracatıyla KOBİ’ler Türkiye ekonomisinin dinamosu durumunda” diye konuştu.

Dijital dönüşümün işletme içinde kurumsal yapılardan iş süreçlerine kadar her aşamayı değiştirirken, tedarik, üretim, organizasyon, pazarlama, dağıtım, hizmet süreçlerini de etkilediğini belirten Baran, “KOBİ’lerimizin çağa ayak uydurması için ezberlerini bozması ve dijital tabanlı, markalaşma hedefli ve uluslararası rekabete uygun bir yapıya dönüşmeleri gerekiyor. KOBİ’lerin dijital dönüşümü, markalaşması ve uluslararası alanda rekabete hazır hale gelmesi Türkiye ekonomisini de geliştirecektir” dedi.

-“KOBİLERDE DÖNÜŞÜM ÜRETİM VE İHRACATI DOĞRUDAN ETKİLEYECEK”-

KOBİ’lerin ihracatının yüzde 90,8’ini imalat sanayi ürünlerinin oluşturduğuna dikkat çeken Baran, “Bu demektir ki KOBİ’lerde gerçekleşecek dönüşüm Türkiye ekonomisinin üretim yapısını ve doğrudan ihracatını da etkileyecek. Dijitalleşme, markalaşma gibi konularda KOBİ’leri kaderiyle baş başa bırakamayız. Ekonomimizin belkemiği olan KOBİ’leri güçlendirmek için tüm kurum ve kuruluşların elinden gelen desteği maddi ve manevi olarak sağlaması gerekiyor” dedi.

Markalaşamama nedeniyle katma değerli üretim ve ihracat gerçekleştirilemediğini de kaydeden Baran, “Markayla ilgili etkinlikleri artıracağız. Bu coğrafyada farklılaşabilmemiz lazım, bunun da yolu dijitalleşme ve KOBİ’lerimizi buna hazırlayabilmemizden geçiyor” diye konuştu.

Toplantının açılışında, ASO Başkanı Seyit Ardıç, TBD Başkanı Rahmi Aktepe ve ASO Bilgisayar Yazılım Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Nuray Başar da birer konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından ATO Başkanı Gürsel Baran’a Zirve’ye katkılarından dolayı, ASO Başkanı Seyit Ardıç ve TBD Başkanı Rahmi Aktepe tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Hbr-Ayşe Köksal

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR