Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana SayfaGündemHaber"ATATÜRK'E VEFA VALİZİ" SERGİ AÇILIŞI, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA...

“ATATÜRK’E VEFA VALİZİ” SERGİ AÇILIŞI, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ’NDE ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI

Spread the love

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) ev sahipliğinde gerçekleşen “Atatürk’e Vefa Valizi” sergi açılışı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ın katılımıyla, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü”nde ATO Meclis Salonu’nda yapıldı.

ATO Başkanı Gürsel Baran ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Koçak’ın konuşma yaptığı programa, Türkiye Cumhuriyeti Addis Ababa Büyükelçisi Berk Baran ile ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Akça ve Ali İhsan Güçlü ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

ATO Başkanı Baran, yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun çok mücadeleli gerçekleştiğini belirterek, “19 Mayıs 1919’da Samsun’a hareket eden Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 4 yıl süren mücadele sonucunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelleri atılmıştır. Dört bir yandan düşman işgali altında kalmış bu topraklarda, yeni bir devlet kurmak için Milli Mücadele’ye bizzat kanıyla, canıyla öncülük eden Atatürk, ileriyi gören, isabetli kararlar veren, cesur, kararlı, iradeli bir kişilikti. Atatürk’e Vefa Valizi projesi, okul okul dolaşarak çocuklarımızın bu süreci öğrenmelerini ve bağımsız bir ülkede yaşamanın kıymetini bilerek, duydukları vefayı yazı ve resim gibi el emekleriyle ortaya koymalarını sağlıyor. İnanıyorum ki, ülkemizi dolaşarak gelen bu valizlerde yer alan, öğrencilerimizin eserleriyle açılan bu sergi, Atatürk’ü biraz daha yakından tanımamıza, onu biraz daha iyi anlamamıza katkı sağlayacaktır” dedi. Baran, kürsüde Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale” şiirini de okudu.

Açılış konuşmalarının ardından ATO Başkanı Baran, Milli Eğitim Bakanı Tekin ile birlikte ATO Fuaye Alanı’nda sergilenen eserleri inceleyerek, öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Milli Eğitim Bakanlığı uhdesinde Dr. Ufuk Ege Anaokulu’nun hayata geçirdiği proje kapsamında, Türkiye genelinde 340 okuldan 20 bin öğrencinin “Atatürk ve Atatürk sevgisi” konusuyla hazırladığı portre, mektup, üç boyutlu yazıcıyla yapılan eserler, tablolar, geleneksel el sanatları eserler “Atatürk’e Vefa Valizi” sergisinde yer alıyor.

Hbr-Ayşe Köksal

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR