Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Spread the love

BİLGİN, “TEMMUZ AYINI İŞARET ETTİ”

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkarılmasının ardından gözler asgari ücrete çevrildi. Ara zam haberleriyle ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Peki, asgari ücrete zam yapılacak mı, ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’le Ak Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi.Görüşme öncesi konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı için temmuz ayını işaret etti.Bilgin, “Asgari ücrete zam temmuzda” dedi.

Ocak ayında 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerekirse ara dönemde zam yapmaktan geri durmayız.” mesajını vermişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, gündemde yer alan ve asgari ücrete ara zam yapılmayacağına ilişkin yazılan haberlere dair açıklama yapılmıştı. Açıklamada “Bazı web sitelerinde asgari ücret ile ilgili yeni gibi servis edilen bazı haberler yer alıyor. Bakanımızın asgari ücretle ilgili yeni bir açıklaması olmamıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.”ifadeleri yer aldı.

GÜNCEL ASGARİ ÜCRET

Asgari ücret 2023’de brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak belirlendi. Yeni rakamın işverene aylık maliyeti 11 bin 759 lira 40 kuruş oldu.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR