Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ana SayfaGündemHaberAŞAĞI KÖYLER YİNE SUSUZ

AŞAĞI KÖYLER YİNE SUSUZ

Spread the love

 Polatlı da her yıl baş gösteren Sakarya Nehrinin kuruması ve çiftçinin susuzluk ile mücadelesi  bu yıl  daha  erken  baş gösterdi. Her yıl Sakarya nehrinde   aynı senaryonun yaşandığı   Gökpınar Barajından su salındı mı ne zaman salındı? Salınan su  mahsul için yeterli mi?  Çiftçi İlkbahar’dan  mahsulün yetişmesinde olmaz olmaz su için  yetkililerden destek istemeye başladı.  Polatlı Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü  koordinesinde  Eskişehir DSİ 3.bölge müdürü Kağan Şan ile Gökpınar Barajı ve Polatlı da sulama sorununa ilişkin  Polatlı da muhtarlar çiftçiler ve sektör temsilcileri ile toplantı yaptı.

 Gökpınar Barajı Eylül 2021 itibariyle  yılında su tutmaya başlayan  100 milyon metreküp su tutarak Polatlı’nın tarımsal sulama sorununu kökten çözmesi beklenen  Gökpınar barajından Polatlı’ya   su salımı 8 Nisan tarihi itibari ile  verildi. 

DSİ 3. BÖLGE MÜDÜRÜ POLATLI’YA GELDİ

GÖKPINAR BARAJINDAN SU SALINDI ANCAK AŞAĞI KÖYLER YİNE SUSUZ”

Polatlı sınırları içinde 130 bin dekarlık tarımsal alanın sulanmasını sağlayan Sakarya Nehrinde yaz gelemeden su çekildi.   Genelde Temmuz Ağustos aylarında baş gösteren kuruma bu yıl daha erken başladı.   Her yıl  hatta 2008 den buyan yaşanan  ve kronik hale gelen Sakarya nehri  su çilesi şimdiden başladı.  Polatlı da henüz kavurucu sıcaklık yok ancak Sakarya Nehrinde yaşanan su çekilmesinin nedeni  yapılan aşırı sulamaya bağlanıyor.  Yukarı köylerde yapılan aşırı sulama nedeni ile aşağı köylere (kuzey-batı) su inmiyor.

Sakarya’nın can simidi olan Gökpınar Barajı  geçtiğimiz yıl çiftçinin imdat çekici olarak yapılan aralıklı su salımı ile çiftçiyi rahatlatmıştı.

KAĞAN ŞAN POLATI DA MUHTAR VE ÇİFTÇİLRLE TOPLANTI YAPTI

  Her yıl Sakarya nehrinde   aynı senaryonun yaşandığı   Gökpınar Barajından su salındı mı ne zaman salındı? Salınan su  mahsul için yeterli mi?  Çiftçi İlkbahar’dan  mahsulün yetişmesinde olmaz olmaz su için  yetkililerden destek istemeye başladı.  Polatlı Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü  koordinesinde  Eskişehir DSİ 3.bolge müdürü Kağan Şan ile Gökpınar Barajı ve Polatlı da sulama sorununa ilişkin  Polatlı da muhtarlar çiftçiler ve sektör temsilcileri ile toplantı yaptı. Gökpınar Barajı Eylül 2021 itibariyle  yılında su tutmaya başlayan  100 milyon metreküp su tutarak Polatlı’nın tarımsal sulama sorununu kökten çözmesi beklenen  Gökpınar barajından Polatlı’ya   su salımı 8 Nisan tarihi itibari ile  verildi.

GÖKPINAR BARAJIN KAPAKLARINI AÇTI

Eskişehir DSİ 3. Bölge Gökpınar Barajının kapaklarını açtı. Sakarya nehrinde suların çekilmesi sonucu susuzlukla karşı karşıya kalan Polatlı çiftçisi her yıl yaşadığı su sıkıntısını bu yılda yaşamaya başladı.  Gökpınar Barajından Polatlı’ya Bayramdan önce 8 Nisan tarihinde su salımı yapıldı.   Ancak  Gökpınar Barajından Sakarya nehrine salınan su  Yukarı köylerde yapılan aşırı sulamadan kaynaklı  aşağı köylere inemedi.   Yapılan toplantıda  sulamaya dikkat edilmesi gerektiği  aşırı sulamadan kaçınılması ve  gerekli tedbirlerin alınması hususunda   açıklamalar yapıldı.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR