Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberANKARALI BELEDİYELERDEN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ 

ANKARALI BELEDİYELERDEN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ 

Spread the love

Ankara’da bulunan Ak Parti’li belediyeler depremzedelere yardım eli uzatmaya devam ediyor. 

Ak Parti Ankara İl Başkanlığı ve Ankara’nın Ak Parti’li ilçe belediyeleri depremzedelere yardım seferberliğini sürdürüyor. Bugüne kadar binlerce depremzedenin barınmadan giyime kadar birçok alanda yardımda bulunan belediyeler birlik olmaya devam ediyor. 

Kahramanmaraş üssü yıkıcı iki depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Depremin ilk gününden bugüne kadar birlik olarak normal hayata dönüşün ilk adımlarında Ak Parti’li belediyeler depremzedelerin yanında oluyor. Belediye ve vatandaşların birliğiyle kurulan yardımlar kardeşlik köprüsü oluşturuyor. Depremin yaşandığı ilk günden bugüne kadar seferber olan belediyeler Ankara’ya gelen depremzedeler için kültürel etkinlikler düzenlerken, deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlar için 320 bin kişiye sıcak yemek çıkartıyor. 

SEFERBERLİK DEVAM EDİYOR 

Sincan Belediyesi bünyesinde depremin ilk gününden bu yana depremzedelerin yaralarını sarmak için canla başla çalışıyor. Gerek bölgede iş makinesi ve insan gücüyle gerekse de yardım seferberliği ile destek oluyor. Bir yandan da Sincan’a gelen depremzedelere de kucak açan Sincan Belediyesi; Yarım Elma Hayır Çarşısı, Fatih Fuar ve Kongre Merkezi, Yenikent Kapalı spor salonunda yardım seferberliğine devam ediyor. Bu noktalarda depremzede ailelere gıda, kıyafet, ayakkabı, temizlik malzemesi gibi temel ihtiyaçlar için hala destek sağlanıyor. 

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ 

Kalecik Belediyesi, ilçede misafir ettiği depremzedelere yönelik çalışmalara devam ediyor.
Kalecik Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşanan depremin ardından ilçede misafir etmeye başladığı aileleri başkent turuna çıkardı. Kalecik’ten başlayan tarihi ve kültürel gezi, Anıtkabir ve Keçiören’de gerçekleştirildi. Ayrıca aileler ve çocuklar için ilçedeki Kültür Merkezi’nde sinema etkinlikleri düzenleyen Kalecik Belediyesi, gençlik merkezlerinde de yine çocuklar için oyun alanları oluşturarak yüzlerde tebessüm oluşturuyor 

EL AÇMASI BÖREKLER, MANTILAR DEPREM BÖLGELERİNDE  

Kahramankazan Belediyesi bünyesinde Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Evim Evindir çağrısı kapsamında Kahramankazan’a gelen depremzede vatandaşlara yardım çalışmalarını genişleterek devam ediyor. Kahramankazan Belediye’sinin Evim Evindir çağrısı kapsamında Kahramankazan’da ağırlanan depremzedelere gıda yardımı konusunda desteklerini hız kesmeden sürdürüyor. Yardımlarına sulu köfte ve mantıyla başlayan Kahraman Kadınlar bazlama, gözleme, poğaça gibi hamur işleriyle birlikte kabak tatlısını da girişimlerine ekleyerek desteklerine devam ediyor. Gece gündüz gönüllü çalışan kadınlar tarafından yapılan yiyecekler depremzedelere ulaştırılarak gıda yardımı sağlanıyor. 

SOSYAL AKTİVİTELER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR 

Pursaklar Belediyesi, deprem bölgelerinde ilçeye gelen depremzede çocukların sosyal yaşama adapte etmek ve felaketin izlerini bir nebze de olsa silmek amacıyla sosyal etkinlikler düzenledi. Asrın felaketinin yaşandığı bölgelerden ilçeye gelen depremzede vatandaşları bir an dahi yalnız bırakmayarak yaralarına merhem olmak için yoğun mesai harcayan Pursaklar Belediyesi, depremin ruhen ve fiziken yıkıcı etkisinden çocukları bir nebzede olsa uzaklaştırmak adına çeşitli etkinlikler düzenledi. Pursaklar Belediyesi, Adıyaman Sevgi Evleri’nde deprem felaketine yakalanan ve Pursaklar’a gelen çocukların yüzünü bir nebze güldürmek için Endemik Vadi’yi gezdirdi. 

MOBİL AŞEVİNDEN 5 BİN KİŞİYE YEMEK 

Etimesgut Belediyesi depremzedelere yardım çalışmalarını sürdürüyor. Mobil aşevi Kahramanmaraş’ta her gün 5 bin kişiye sıcak yemek hizmeti veriyor. Masal çadırının kırtasiye, oyuncak ve oyun grupları belediyemizce karşılandı. Öğrenci ve görevli öğretmenlerin yemekleri de aşevinden karşılanıyor. Etimesguta gelen derpemzedeler için Depremin psikolojik etkilerinin azaltılması amacıyla Aile ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi ile Engelsiz Yaşam Merkezi’mizi görevlendirildi. Depremden olumsuz etkilenen yetişkin ve çocuklar için psikolog ve pedagoglar eşliğinde danışma seansları düzenlenerek destek sağlanıyor. 

ÇADIRLAR HİZMETE SUNULDU 

Keçiören Belediyesi tarafından Hatay’ın Payas ilçesine gönderilen 50 adet barınma çadırı bölgede görevli ekipler tarafından kurularak ihtiyaç sahibi depremzedelere teslim edildi. Bir ailenin rahatlıkla kalabileceği büyüklükte olan çadırlar üç katlı yapı malzemesiyle imal edilirken ısı yalıtım özelliğiyle de afetzedelerin soğuktan korunması için avantaj sağlayacak.   

Geçici barınma talebinin karşılanması için tüm imkânları sunulmaya devam edilecek. 

320 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK 

Altındağ Belediyesi seferber olmaya devam ediyor. Depremin ilk anından itibaren, bölgeye destek için seferber olan Altındağ Belediyesi, kurduğu 4 aşeviyle gönülleri fethetti. Altındağ Belediyesi’nin aşevlerinde, bugüne kadar 320 bin kişiye sıcak yemek ikram edildi.  Altındağ Belediyesi tarafından kurulan aşevi, 3 kentte depremzedelere sıcak yemek ikramında bulunuyor. Altındağ Belediyesi’nin sıcak yemek ikramından bugüne kadar 320 bin kişi faydalandı.  

Hbr Aysun Yılmaz BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR