Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaGündemHaberAkçam: Açgözlü fırsatçı ev sahipleri yüzünden depremzedeler mağdur oldu

Akçam: Açgözlü fırsatçı ev sahipleri yüzünden depremzedeler mağdur oldu

Spread the love

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, Ankara’nın özellikle Etimesgut, Sincan, Altındağ ve Keçiören bölgelerinde yoğun bir depremzede trafiği bulunduğunu, bunu fırsat bilen açgözlü, acımasız fırsatçı konut sahiplerinin kiralarda korkunç artışlar yaptığını bildirdi.

Fırsat düşkünlerinin yaptıkları bu haksızlığın her şeyini kaybedip Ankara’ya sığınmış depremzedelere zulüm ve soygundan başka bir şey olmadığına dikkat çeken Oda Başkanı  Hakan Akçam, “Ne yazık ki Ankara’nın hemen hemen tüm ilçelerinde daire kira fiyatları artmış durumda. Özellikle depremin meydana geldiği 6 Şubat’tan sonraki süreçte 4-5 bin liradan başlayan kira fiyatları ne yazık ki 10 bin TL’ye kadar çıktı. Depremzedelere bir darbe de açgözlü fırsatçı ev sahipleri vurdu, mağduriyet yaşattı.” dedi.

Oda Başkanı Akçam’ın açıklamasının satır başları şu şekilde: 

‘ANKARA’DA 400 BİN DEPREMZEDE’

“Deprem bölgesinden en fazla göç alan kentlerin başında gelen Başkent Ankara’da 11 ilden gelen 400 bine yakın depremzede vatandaşımızı misafir ediyoruz. Bu rakam her geçen gün artıyor. Merkez ilçelerimizden özellikle Etimesgut, Sincan, Altındağ ve Keçiören bölgesinde yoğun bir depremzede trafiği var. Dolayısıyla ilçelere göre de farklı dağılımlar ortaya çıkıyor. Yaklaşık 400 bin’e yakın depremzedenin Ankara’ya geldiği biliniyor. Depremzedelerimizden yaklaşık 60 bininin Keçiören’e, 50 bine yakınının Altındağ’a, yaklaşık 35 bininin de Sincan – Etimesgut ve diğer ilçelere gittiğini düşünüyoruz.”

‘KİRALAR 10 BİN LİRAYA KADAR ÇIKTI’

“Depremzedelerin Ankara’ya gelmesiyle birlikte kentte ev kiralarında fahiş artışlar yaşandı. Ne yazık ki Ankara’nın tüm ilçelerinde daire kira fiyatları, evini daha yüksek fiyatla vermek isteyen fırsatçılar nedeniyle artmış durumda. Özellikle depremin meydana geldiği 6 Şubat’tan sonraki süreçte 4-5 bin liradan başlayan kira fiyatları ne yazık ki 10 bin TL’ye kadar çıktı. Altındağ, Sincan ve Etimesgut’ta 7-8 bin TL bandına çıktı. Keçiören’de ise 8-9 bin TL bandında ilerliyor. Sincan’da deprem öncesi 2 bin 500 TL civarı olan kira fiyatları şu an 5 bin TL bandına çıktı. Keçiören’in merkezi olması bu tercihte bir etken. Çankaya’da merkezi fakat kira fiyatları diğer ilçelere göre daha yüksek seyrediyor. Bu yüzden, bu dağılımda kira fiyatlarının ve ilçelerin merkeze yakın oluşunun etkili olduğunu düşünüyoruz.”

‘DEPREMZEDE AİLELERE DESTEK DEVAM EDİYOR’

“Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası olarak depremzede aileler için seferber olduk, elimizden gelen tüm desteği vermeye çalıştık. Yaşanan haksız rekabetin de asla içinde olmadık. Oda olarak hep çağrıda bulunuyoruz, meslektaşlarımız yaşanan haksız rekabetin içinde asla olmadı ve olmayacak. Ev sahipleriyle iletişime geçerek depremzedelerden kira almamaları yönünde talepte bulunuyoruz. Elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Biz de oda olarak 700’e yakın depremzede ailemizi ücret almadan Ankara’nın çeşitli ilçelerindeki konutlara yerleştirdik. Destekler ve yardımlarımız sürmeye devam edecek.”

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR