Pazar, Mayıs 12, 2024
Ana SayfaGündemHaber750 YILLIK SELÇUKLU MİRASI TARİHİ SİVRİHİSAR ULU CAMİ

750 YILLIK SELÇUKLU MİRASI TARİHİ SİVRİHİSAR ULU CAMİ

Spread the love

   TÜRKİYE’NİN 21. ESKİŞEHİR’İN İLK UNESCO DÜNYA MİRASI SİVRİHİSAR ULU CAMİ OLDU

SPOT: Sivrihisar’ı Dünyanın ve ülkemizin sayılı nadir kentlerinden biri yapmayı başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz

750 yıllık Selçuklu Mirası, Tarihi Sivrihisar Ulu Cami UNESCO Dünya Mirası Listesine Alındı. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid  Yüzügüllü  Dünya ülkelerine, Türkiyemize, Şehrimize ve bir kez daha yükselen ilçemiz Sivrihisar’a hayırlı ve uğurlu olsun. Şahsım ve çalışma arkadaşlarım ile Sivrihisar’ı Dünyanın ve ülkemizin sayılı nadir kentlerinden biri yapmayı başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz.Ülkemize, şehrimize ve ilçemize değer katıyoruz.”dedi.

Sivrihisar Ulu Cami ile birlikte Türkiye’de UNESCO Dünya Mirası 21’e yükseldi.

Sivrihisar adını kalıcı olarak listeye yazdırırken, Eskişehir de İlk UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan il oldu. 

Başkan Yüzügüllü “Sivrihisar Belediyesi bünyesinde gerçekleştirdiğimiz yoğun çalışmalar sonucu 750 yıllık Selçuklu Mirası, Tarihi Sivrihisar Ulu Cami UNESCO dünya mirası listesine alındı.

Sivrihisar Ulu Cami ile birlikte Türkiye’de UNESCO Dünya Mirasımız 21’e yükseldi.

Sivrihisar adını kalıcı olarak listeye yazdırırken, Eskişehir’imizin de İlk UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan değerini Sivrihisar olarak şehrimize kazandırmış bulunuyoruz.

Dünya ülkelerine, Türkiyemize, Şehrimize ve bir kez daha yükselen ilçemiz Sivrihisar’a hayırlı ve uğurlu olsun. Şahsım ve çalışma arkadaşlarım ile Sivrihisar’ı Dünyanın ve ülkemizin sayılı nadir kentlerinden biri yapmayı başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Ülkemize, şehrimize ve ilçemize değer katıyoruz.Türkiye’nin yeni dünya mirasları hayırlı olsun”dedi.

ATATÜRK’ÜN TEMSİLİ MAKAM OTOMOBİLİ KURTULUŞUN 102. YILINDA SİVRİHİSAR’DA

Başkomutan Mustafa Kemal  Atatürk’ün temsili makam otomobili Sivrihisar’ın  kurtuluşunun 102.yılında düzenlenen kutlama programı kapsamında Sivrihisar sokaklarında dolaştı. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1935 – 1938 yılları arasında Tören Arabası olarak üstü açık otomobili kullanmıştır.

Otomobilin aslı Anıtkabir’de sergilenmektedir.

Bu Otomobil, Atatürk’ün vefatından sonra 1963 yılına dek Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları tarafından Tören aracı olarak kullanılmaya devam etmiştir.

1963 yılında 1644 demirbaş numarası ile çalışır durumda Anıtkabir Atatürk Müzesine devredildi.Sergilenen otomobilinin içerisinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Yüzbaşı Cevdet’in balmumu heykeli bulunmaktadır.

HBR Aysun Yılmaz  BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR