Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaber700 YILLIK TARİHİ KÖYDE İFTAR SOFRASI

700 YILLIK TARİHİ KÖYDE İFTAR SOFRASI

Spread the love
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türkiye’nin otomobilini yaptıysak Allah’ın izniyle Türkiye’yi çok daha aydınlık yarınlara, çok daha müreffeh yarınlara hep beraber taşıyacağız. Yeter ki biz birbirimize güvenelim, inanalım.” dedi.

Bakan Varank, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, Osmanlı yadigarı 700 yıllık Cumalıkızık Muhtarlığınca geleneksel olarak düzenlenen iftara katıldı. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan Cumalıkızık’ın meydanında düzenlenen iftar öncesi katılımcılara hitap etti.

BÜYÜK DEPREM FELAKETİ

Türkiye’nin büyük bir afet yaşadığını ve bu nedenle bu Ramazan Bayramı’nın buruk kutlanacağını belirten Varank, “Türkiye’nin 11 şehrini etkileyen çok büyük bir felaket yaşadık. Çok kayıplar var. Hala yaralılarımız var, hastanede tedavi görüyorlar. Rabb’im kaybettiğimiz kardeşlerimize rahmet, hastalarımıza da acil şifalar nasip eylesin.” dedi.

DEVLET VE MİLLET EL ELE

Varank, böyle bir büyük felaketin üstesinden gelebilmek için devlet ve millet el ele verdiklerini vurgulayarak, “Oradaki depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarabilmek, onların acılarını bir nebze olsun hafifletebilmek için gerçekten hep beraber bir gayret gösteriyoruz. Bu manada Bursalı kardeşlerimizin de deprem bölgesinde neler yaptığına bizzat şahit oldum. Buradaki belediyelerimizin orada nasıl gayret ettiğine yakinen şahit oldum. Bu yaptığınız hayırlar için, bu destekler için, bu gösterdiğiniz birlik ve beraberlik için de sizlere hassaten çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

60 YILLIK HAYAL

Bakan Varank, Cumalıkızık’a yerli Togg aracıyla geldiğini hatırlatarak, “Türkiye 60 yıldır ‘Acaba bir otomobil üretebilir miydi?’ diye bir hayali yaşadı. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’nin otomobilini biz yollara çıkardık. Emin olun gelirken kornaya basanlar, el sallayanlar, önümüze kırıp bizi durduranlar, ‘Bu arabayı gerçekten biz yaptık mı?’ diye soran vatandaşlarımız oldu. Evet nasıl Türkiye’nin otomobilini yaptıysak Allah’ın izniyle Türkiye’yi çok daha aydınlık yarınlara, çok daha müreffeh yarınlara hep beraber taşıyacağız. Yeter ki biz birbirimize güvenelim, inanalım.” ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, iftarın ardından meydandaki kıraathanede vatandaşlarla çay içerek sohbet etti.Varank’a, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile ilgili kurum müdürleri ve partililer eşlik etti.Hbr-Ali Köksal

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR