Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemFAHİŞ FİYATLARI İHBAR EDİN !

FAHİŞ FİYATLARI İHBAR EDİN !

Spread the love

AKKAYA’DAN ÇAĞRI :DEPREMZEDELERE FAHİŞ FİYATTAN EV VERENLERİ İHBAR EDİN

 Polatlı Emlakçılar Odası Başkanı Mustafa Akaya Polatlı halkına çağrı yaparak  “fahiş fiyattan ev kiralayanları ihbar edin gereğini yapalım”dedi. Akkaya  Polatlı da faaliyet gösteren  emlakçılarla toplantı yaptı. Akkaya “İlçemize gelen depremzede ailelere barınacak yer anlamında hiçbir ücret ve komisyon alınmaksızın yardımcı olunması kararlaştırılmıştır. İlçemizde Emlakçılık konusunda yetki belgesiz ve izinsiz ,oda kayıtsız (ayakçı diye tabir edilen ) kişilerin bu sektörden takip edilerek cezalandırılması ve hukuki yollara gidileceği kararlaştırılmış olup bu anlamda faaliyet gösterenler karşılaşacakları durumlarla ilgili bilinçlendirilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

 Polatlı Emlakçılar odası Başkanı Mustafa Akkaya  , emlak sektörü temsilcileri ile toplantı yaptı. İlçede faaliyet gösteren  emlakçılarla  bir araya gelen Akkaya  , Polatlı ya  gelen depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması hususunda   oda olarak gereken  her kolaylığın sağlandığının altını çizerek bir dizi açıklamalarda bulundu.

YARDIMLARIMIZIN ZAMANA YAYILARAK YEREL YÖNETİM İLE BİRLİKTE KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE DEVAM ETMESİ PLANLANMAKTADIR

 Akkaya “Ülkemizin ,son yaşamış olduğu afet ile ilgili bizzat Emlakçılar odası ve Polatlı kamuoyu ile birlikte inisiyatif alarak Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ile de koordineli olarak yardım faaliyetlerini organize ettik. İlk etapta maddi yardımlar Kızılay vasıtası ile bölgeye ulaştırıldı,akabinde bir tır ayni yardım öncelikle oda üyelerimizden ve Polatlı kamuoyundan toplanarak bölgeye gönderildi.Ayni yardımların içerisinde kullanılmamış giyim,kuşam ,kuru gıda ve hijyen malzemesi ağırlıklı olmak üzere temin edilip gönderilmiştir.Yine bu kapsamda yardımlarımızın zamana yayılarak yerel yönetim ile birlikte koordineli bir şekilde devam etmesi planlanmaktadır”dedi.

FIRSATÇILIĞIN ,FAHİŞ FİYATIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN KARAR ALDILAR

Depremin ardından  Polatlı da faaliyet gösteren emlakçılarla bir araya gelen  Akkaya  ilçede fahiş fiyatlarla ev kiralama  mücadele hususunda çağrı yaptı. Akkaya “Gerçekleştirmiş olduğumuz yönetim kurulu ve üyelerimizin de dahil olduğu geniş kapsamlı toplantıda konu ,değerlendirilmiş olup yardımlarımızın zamana yayılarak devam etmesi kararı alınmıştır.İlçemize gelen depremzede ailelere barınacak yer anlamında hiçbir ücret ve komisyon alınmaksızın yardımcı olunması kararlaştırılmıştır. İlçemizde Emlakçılık konusunda yetki belgesiz ve izinsiz ,oda kayıtsız (ayakçı diye tabir edilen ) kişilerin bu sektörden takip edilerek cezalandırılması ve hukuki yollara gidileceği kararlaştırılmış olup bu anlamda faaliyet gösterenler karşılaşacakları durumlarla ilgili bilinçlendirilmesi gerekmektedir.Oda Başkanı olarak vergi dairesi ile de yapmış olduğumuz görüşmede fırsatçılığın ,fahiş fiyatın önüne geçilmesi anlamında neler yapılması gerektiği hususunda kararlar aldık. Maliye olarak fahiş fiyatın takip edileceği tespit edilmesi halinde de ağır şekilde cezalandırılacağı tarafımıza bildirilmiştir. Yapmış olduğumuz toplantıya katılarak  hassasiyetlerini gösteren ve bizleri onure eden hem yönetim kurulu üyelerimiz hem de oda üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.      Emlakçılar odası Başkanı, yönetimi ve üyeleri olarak Ülkemizin her zaman yanındayız.Birlik ve bütünlüğümüzün korunması gerektiğine inancımız tamdır.Bu tür kara günler elbette geçecektir.Biz yine her zaman Devletimizin yanındayız.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR