Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaGündemDEMİR : “KURAN-I KERİM’E SALDIRANLAR BAŞKA DİNLERİN KUTSALLARINA DA DÜŞMANLAR”

DEMİR : “KURAN-I KERİM’E SALDIRANLAR BAŞKA DİNLERİN KUTSALLARINA DA DÜŞMANLAR”

Spread the love

DEMİR “İLERİ DEMOKRASİ DİYE BÖBÜRLENEN BU İNSAN MÜSVEDDELERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”

          Ak Parti ilçe Başkanı Aysel Demir İsveç’te yapılan provokasyonu kınadı.  Demir “Ak parti olarak, yirmi yıllık süreçte temel hak ve hürriyetler noktasında en ileri demokrasilerde olmayan hoşgörü ve insan hakları düzenlemelerine imza attık. İleri demokrasi diye böbürlenen bu insan müsveddelerini şiddetle kınıyoruz.”dedi.

Ak Parti ilçe Başkanı Aysel Demir İsveç’te yapılan kuranı kerim yakma   provokasyonu kınayarak “Nefrete nefretle karşılık verilmez. Nefrete karşı, insan onuruna daha çok sahip çıkarak cevap vermeye devam edeceğiz”dedi.

Başkan Demir yaptığı açıklamada” İnsan hakları, Özgürlükler,hürriyet ve Demokrasi herkes için gerekli ve geçerlidir,ancak diğer insan ,grup ve toplumların inanç ve değerlerinin sınırlarına kadar. “Nefrete nefretle karşılık verilmez. Nefrete karşı, insan onuruna daha çok sahip çıkarak cevap vermeye devam edeceğiz. İnsanlık suçlarına en iyi cevap, insan onuru temelinde daha büyük dayanışma oluşturmaktır. Nefret siyaseti ve faşizm tüm insanlığı tehdit ediyor. Kuran-ı Kerim’e saldıranlar başka dinlerin kutsallarına da düşmanlar. Faşizme ve nefret siyasetine karşı insanlık temelinde büyük bir dayanışma oluşturmalıyız. Ortak mücadele zeminlerini güçlendirmeliyiz.  Ak parti olarak, yirmi yıllık süreçte temel hak ve hürriyetler noktasında en ileri demokrasilerde olmayan hoşgörü ve insan hakları düzenlemelerine imza attık.ileri demokrasi diye böbürlenen bu insan müsveddelerini şiddetle kınıyoruz.”ifadelerine  yer verdi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR