Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaGündemBAŞKENTLİ BABALAR “BABA DESTEK PROGRAMI”NI TAMAMLADI

BAŞKENTLİ BABALAR “BABA DESTEK PROGRAMI”NI TAMAMLADI

Spread the love

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliği ile babaların çocuklarının ihtiyaçları konusunda bilinçlenmesi, onlarla sağlıklı iletişim kurabilmeleri amacıyla düzenlenen “Baba Destek Programı”nı tamamlayan 30 Başkentli baba sertifikalarını aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla toplumun temeli olan aileyi güçlendirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve ABB iş birliğiyle düzenlenen, bilimsel gelişmeler ile toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanan,  “Baba Destek Programı” tamamlandı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitime katılan 30 baba sertifikalarını aldı. Konuya ilişkin bilgi veren ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Burcu Kurt Çiçek, “Öncelikle babalarımıza 13 hafta boyunca bu programa gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ederim. Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak çocuklarımız için çalışıyor, onlar için faydalı olacak çalışmalarda öncü olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

AÇEV Ankara Temsilcisi Seda Yılmaz ise şunları söyledi:

“Öncelikle bize güvenip bu kurslara devam ettiğiniz için hem sizlere hem eşlerinize gönülden teşekkür etmek istiyorum. Çok özel ve önemli bir programa dâhil oldunuz. Bundan sonraki yaşamınızın her evresinde bunu hissedeceksiniz. Katıldığınız için çok teşekkür ederim.”

EĞİTİME KATILANLARDAN ABB’YE TEŞEKKÜR

Eğitim sonrası sertifikalarını alan babalar ve eşleri ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-İzzet Gün: “Program bizim açımızdan oldukça verimli geçti. Çok teşekkür ederim, emeği geçen herkese.”

-Emine Aydın: “Öncelikle kreşlerin açılması ve bu kursların verilmesi biz kadınların çalışması açısından oldukça önemliydi. Herkese çok teşekkür ederiz.”

-Cihan Tonyalı: “Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Akşam saatlerinde bizlere bu eğitimleri verdiler. Bizim için çok farklı ve güzel bir deneyimdi.”

Program kapsamında eğitime katılan babalara, çocuklarla doğru iletişim, onların ihtiyaçlarını doğru anlama, aile içerisinde şiddet içerden davranışların düzeltilmesi, aile demokrasisinin önemi ve mutlu bir aile yapısı hakkında 13 haftalık bir eğitim verildi.

Hbr-Aysun Yılmaz Benli 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR