Salı, Nisan 16, 2024
Ana SayfaGündemATO BAŞKANI BARAN, ATO ÜYELERİNİN FİNANSMANA ERİŞİM SIKINTISINI HAZİNE VE MALİYE BAKANI...

ATO BAŞKANI BARAN, ATO ÜYELERİNİN FİNANSMANA ERİŞİM SIKINTISINI HAZİNE VE MALİYE BAKANI NEBATİ’YE AKTARDI

Spread the love

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası üyelerinin finansmana erişim konusunda yaşadıkları sıkıntıyı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati‘ye aktardı. Baran, “Enflasyondaki gerilemeye rağmen, işletmelerimiz banka kredilerine ulaşmakta sıkıntı yaşıyor. İşletmelerimiz finansman darboğazında” dedi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati ile Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın‘ı Ankara Ticaret Odası‘nda konuk ederek, ATO üyesi işletmelerin gündemindeki sorunlar ile finansmana erişim konusunda yaşanan sıkıntıları aktardı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Baran, enflasyondaki gerilemeye rağmen, işletmelerin sermeye sıkıntısı yaşadığını, banka kredilerine ulaşmakta güçlük çektiğini ifade etti. Baran, şunları söyledi:

“Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin Nebati ile Halkbank Genel Müdürü Sayın Osman Arslan ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Sayın Hüseyin Aydın’ı Ankara Ticaret Odası’nda konuk ederek, reel sektörün gündemindeki konuları aktardık ve finansmana erişim konusunda talepleri ilettik.

Enflasyonda gerilemenin devam ettiği ortamda, banka kanalıyla kredilere erişemeyen işletmelerin öz kaynak yetersizliği nedeniyle faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürmekte sıkıntı çektiğini ifade ettik.

KOBİ’lerimiz başta olmak üzere şirketlerimizin ekonomik faaliyetlerine devam etmesi için krediye erişimlerinin hayati önem taşıdığını vurguladık. Üyelerimizin sorunlarına karşı duyarlılık gösteren Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin Nebati ile Halkbank Genel Müdürü Sayın Osman Arslan ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Sayın Hüseyin Aydın’a teşekkür ederiz.”

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin ATO Başkanı Baran’ı ziyaretinde, ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İlik, Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, Yasin Özyolu ile ATO Meclis Üyeleri Abidin Memili, Cengiz Duygulu ve ATO 61 No’lu Özel Eğitim – Öğretim Hizmetleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Mahmut Burkankulu da yer aldı.

Hbr-Ayşe Köksal

İLGİLİ YAZILAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR