Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemANKESOB Başkanlar Kurulu, deprem bölgesine yardım seferberliği gündemiyle olağanüstü toplandı

ANKESOB Başkanlar Kurulu, deprem bölgesine yardım seferberliği gündemiyle olağanüstü toplandı

Spread the love

ANKESOB Başkanlar Kurulu, deprem gündemiyle Mehmet Yiğiner’in başkanlığında olağanüstü toplandı. Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem nedeniyle yaşanan felakette depremzedelere yardım etmek için seferber olduklarını ifade eden Başkan Yiğiner, ANKESOB olarak nakdi ve ayni yardımları Ankara Valiliği ile koordineli bir şekilde tek elden ihtiyaç bölgelerine hızla ulaştırmaya devam ettiklerini kaydetti.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Olağanüstü Başkanlar Kurulu Toplantısı, ANKESOB Abdullah Caner Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

ANKESOB Başkanlar Kurulu, Başkan Mehmet Yiğiner’in başkanlığında, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesi olan depremler nedeniyle olağanüstü toplandı.

Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa’nın aralarında bulunduğu 10 ilde büyük yıkıma yol açan deprem gündemiyle yapılan toplantıda; Ankara Valiliği ve AFAD koordinesinde afet bölgesi için yapılacak ayni ve nakdi yardımların yanı sıra Odaların meslek kolları özelinde uzmanı oldukları iş, ekipman ve araçların belirlenmesi, temini ve sevki üzerine karşılıklı fikir alışverişi ve bilgilendirmelerde bulunuldu.

ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar’ın Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle ANKESOB Olağanüstü Başkanlar Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirmek için bir araya geldiklerini ifade ettiği açılış konuşmasının ardından toplantı, depremde vefat edenler için Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Türkiye’yi derinden sarsan depremde yaşanan acıyı anlatan bir sinevizyon gösteriminin ardından bir konuşma yapan ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, şunları kaydetti: “Depremde vefat eden vatandaşlarımızın, şehitlerimizin ruhları şad olsun, yaralılara acil şifa diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. 

ANKARA ESNAF TEŞKİLATI TEK YÜREK OLDU

Büyük bir afetle karşı karşıyayız. 10 ilimizi kapsayan deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın acısını hafifletmemiz, onların acısına ortak olmamız, onların dertlerini kendimize dert edinmemiz lazım. Bunun için Başkanlar Kurulumuzu olağanüstü topladık. Gün dayanışma günü, yardımlaşma günü. Hedefimiz; deprem bölgelerinde depremzede vatandaşlarımıza acil ihtiyaçları doğrultusunda ısıtıcı, battaniye,  gıda kolisi, su, hijyen seti, çocuk bezi ve arama kurtarmada kullanılan araç gereçler gibi malzemelerden oluşan insani yardım malzemelerini koordineli bir şekilde ulaştırabilmek. Odalar olarak üzerimize düşeni yaparken, esnaf ve sanatkar üyelerimizi de yardım faaliyetlerine dahil etmeliyiz. Bölgede çok büyük bir yıkım var. Halkımız depremzedeler için kenetlenmiş durumda. Özümüzde var olan merhamet duygusu ile insanımız toplumsal dayanışmanın akışı içerisinde çok yardım yapıyor gerçekten. Bizler de ANKESOB olarak ilk gün hemen depremzedelere ulaştırılmak üzere ısınma ihtiyacı için 3 bin battaniyeden oluşan insani yardımlarımızı Valilik kanalıyla deprem bölgesine ulaştırdık. Odalarımızla birlikte bölgeye gönderilen battaniye sayısı 10 bini buldu. ANKESOB ve bağlı odalar olarak depremden etkilenen tüm bölgeler için şu ana kadar 50 tırın üzerinde yardım malzemesi sevkiyatını yaptık. Depremzedeler için en başta günde 200 binin üzerinde ekmek olmak üzere gıda malzemelerinden oluşan koliler, su, ısıtıcılar, hijyen paketleri, bebek ve hasta bezi, binlerce mont  ve bot başta olmak üzere giyecek malzemesi, 2 tır yakacak odun gibi en temel  ihtiyaç malzemeleri gönderildi. Arama ve kurtarmada kullanılacak çok sayıda kırıcı delici iş makinası ile  jeneratör, akustik arama cihazları, termal kamera gibi araç gereçler deprem bölgesine yönlendirildi. Gücümüzün yettiği oranda yardımlarımızı deprem bölgesine ulaştırmaya devam edeceğiz. Ahilik teşkilatının günümüz temsilcileri olarak bizim özümüzde yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik, cömertlik var. ANKESOB ve bağlı odalar olarak Allah rızası için elimizden gelen, gücümüzün yettiği kadar deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yardım çığlıklarına cevap vereceğiz, üzerimize düşen görevi nakdi/ayni  yapmaya devam edeceğiz. Ankara Birliği olarak iyilikte, dayanışmada öncü olacağız. Deprem bölgesinde battaniyeden gıdaya, suya, giyim ve ısınmaya kadar, araç gereç neye ihtiyaç varsa temin etmeye çalışacağız. Acımızın, en hızlı şekilde sarılması için maddi manevi bölge halkımızın ve devletimizin yanında olacağız. 

ANKESOB’DAN LOJİSTİK DESTEĞİ

Yardımlarımızın deprem bölgesine koordine bir şekilde, doğru noktalara ulaşabilmesi için Valilik ve  İl Afet ve Acil Durum (AFAD) müdürlüklerinin koordinasyonunda hareket etmeliyiz. ANKESOB olarak odalarımıza bu anlamda lojistik desteği veriyoruz. Odalarımız bir araya getirdikleri yardımları ANKESOB olarak bize bildiriyor. Biz de detayları (şoförün kimlik bilgileri, aracın plakası) bildirdiğimiz Valilikten izin alarak  yardımları gönderiyoruz.  Odalar olarak hepimiz depremle ilgili ne yaptığımızı bilmemiz lazım, koordineli, planlı hareket etmeliyiz.”

ANKESOB Olağanüstü Başkanlar Kurulu Toplantısında, depremin ardından yaşanan felakette depremzedelere yardım etmek için seferber olan Oda Başkanları da dayanışma mesajı verdi. Tüm Oda Başkanları, esnaf ve sanatkar üyeleriyle birlikte üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini, yapabilecekleri her türlü yardım noktasında hazır olduklarını kaydetti.

Hbr-Aysun Yılmaz Benli

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR