Salı, Nisan 30, 2024
Ana SayfaGündemATATÜRKÇÜ, KALPAKSIZ KUVAYİ MİLLİYECİ UĞUR MUMCU  ANILDI

ATATÜRKÇÜ, KALPAKSIZ KUVAYİ MİLLİYECİ UĞUR MUMCU  ANILDI

Spread the love

 HATİPOĞLU : UĞUR MUMCU, BÜKÜLMEZ KALEMİ İLE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ UĞRUNA CAN VERMİŞ BİR DEVRİM ŞEHİDİDİR

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu  Polatlı da  anıldı. 30 yıl önce hain bir suikastle hayatını kaybeden   Gazeteci Uğur Mumcu için karanfiller bırakıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Polatlı Şubesi Uğur Mumcu ve Devrim Şehitlerini Polatlı Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen anma töreni ile andı. Atatürkçü Düşünce Derneği Polatlı Şube Başkanı Hatice Hatipoğlu, “Bağımsızlık, Mustafa Kemal’den armağandır diyen Uğur Mumcu’nun dediği gibi bizde “Atatürkçü düşünce yenilmedi, yenilmeyecek, Kuvayii Milliye ruhuna, Anadolu devrimine, aydınlanma çağına ve çağdaş özgürlüklere sahip çıkarak güçlenecektir diyoruz”dedi.

 Uğur Mumcu, Gaffar Okan, İsmail Cem’i saygı ile anıyorum “ifadeleri ile  devrim şehitleri Polatlı da yad edildi.Cumhuriyet Meydanında düzenlenen anma törenine ADD Polatlı Şube Başkanı Hatice Hatipoğlu, ADD Polatlı Yönetimi CHP Polatlı İlçe  başkanlığı yönetim kurulu üyeleri   ve vatandaşlar katıldı. Mumcu’nun  fotoğraflarına karanfil bırakıldı.  Hatipoğlu’nun konuşması sonrası Hasan Aydın şiir okudu. Uğur Mumcu’yu anma etkinliğine Güney Koreli gençlerde eşlik ederek  karanfil bıraktılar

ATATÜRKÇÜ DEVRİMCİDİR, ATATÜRKÇÜ LAİKTİR” DİYEN YAZILARI İLE BİZE HALA YOL GÖSTERMEYE DEVAM ETMEKTEDİR

ADD Polatlı Şube Başkanı Hatice Hatipoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Atatürk’ü ve Anadolu Aydınlanma Devrimini en iyi anlayan ve anlatan Uğur Mumcu, uzun yıllar öncesinden, emperyalizm ve uşaklarının besledikleri siyaset, ticaret, tarikat sarmalının, ülkeyi nasıl kuşattığını, tarikat ve cemaatler de yetişen çocukların, ileride vali, hakim, general olacaklar ve Cumhuriyet Devrimlerine ihanet edeceklerini de yazarak bizleri uyarmaya çalışmıştır. Uğur Mumcu, 12 Eylül 1980 de Amerika’ya uşaklık eden generallerin darbesinden sonra emperyalizmin iç ve dış işbirlikçilerinin destekleri ile ülkemizin Atatürkçü, ulusalcı yurtsever aydınlarının, yok ediliş cinayetlerinin de üzerine korkusuzca gitmiş ve yaşamını ortaya koymuş bir kalpaksız Kuvayii Milliyecidir. Atatürk ilke ve devrimlerinin temelini laikliğin oluşturduğunu ve laikliğin toplumu büyük kargaşalardan ve kör bağnazlıklardan, bir dünya görüşü olduğunu, yazılarında belirterek, “Atatürkçü anti-emperyalisttir, Atatürkçü devrimcidir, Atatürkçü laiktir” diyen yazıları ile bize hala yol göstermeye devam etmektedir.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE YENİLMEDİ, YENİLMEYECEK

Kemalist bir devrimci, ödünsüz bir Atatürkçü, kalpaksız bir Kuvayii Milliyeci olan Uğur Mumcu, günümüzde ne olduğu belirsiz değişim ve açılım politikaları ile Laik Cumhuriyetimizin, toplumu şekillendiren tüm kültürel değerlerinin, yargılarının değiştirileceğini, yerine din sömürüsünün egemen olduğu anlayış ile toplumun, başkalaştırılacağını, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar kıskacında kıvrandırılan toplumda, ulusçuluğa, saldırılar ile düşünce özgürlüğünün de yok edilebileceğini yazan yazıları ile bize bu günleri anlatmaya çalışmıştır. Uğur Mumcu, yazıları ile basının iktidar gözdelerinin, para, rant ve çıkar ilişkileri sarmalında, vicdanlarını satarak, yolunu kaybedip küçülenlerden oluşacağını da yazmıştır.

Uğur Mumcu, bükülmez kalemi ile düşünce özgürlüğü uğruna can vermiş bir devrim şehididir. Ve bu gün Atatürk İlke ve Devrimlerinin temellerini oluşturduğu Laik Cumhuriyetimiz, Atatürk İlke ve Devrimlerine, çağdaşlaşmaya aydınlanmaya saldıran bir karşı devrimle karşı karşıyadır. Bağımsızlık, Mustafa Kemal’den armağandır diyen Uğur Mumcu’nun dediği gibi bizde “Atatürkçü düşünce yenilmedi, yenilmeyecek, Kuvayı Milliye ruhuna, Anadolu devrimine, aydınlanma çağına ve çağdaş özgürlüklere sahip çıkarak güçlenecektir” diyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin tam bağımsızlığı ve özgürlüğünü, bölünmez bütünlüğünü ödünsüz savunan Muammer Aksoy’ları, Bahriye Üçok’ları, Uğur Mumcu’ları, Ahmet Taner Kışlalı’ları, Gaffar Okkan’ları, Necip Hablemitoğulları’nı, unutmadık, unutturmayacağız, bu uğurda can veren tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.”dedi.

HBR Aysun yılmaz Benli

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR