Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıO HALDE YARADANDAN BOL BOL BAĞIŞLANMAYI DİLEYELİM

O HALDE YARADANDAN BOL BOL BAĞIŞLANMAYI DİLEYELİM

Spread the love


Bu gece ellerin her zamankinden daha uzun açıldığı , Yaradılanın, Yaradandan kalben istediği ne var ise kabul olsun. Bugün Tüm İslam Aleminde idrak edeceğimiz Regaip Kandili “rahmet edilen bol ve değerli bağış” anlamını taşır. O halde yaradandan bol bol bağışlanmayı dileyelim.
İnsanoğlu doğar büyür ve hak baki olduğunda Yaradanına teslim olur. Ömür dediğin iki ezan arasıdır. Doğduğumuzda ismimiz konulurken kulağımıza okunan ezan ve öldüğümüzde sela biter. Aslolan olan bu dünyadan göçerken hoş bir seda bırakmaktır.
İyi insandı… dedirtebilmektir.
İnsanoğluyuz, ve nefis denen kendimizle hep bir mücadele halindeyiz. “Nefsine uydu, nefsine yenildi” hep duyduğumuz ama hiç empati yapmadığımız o kelime NEFİS…
Hani deriz ya Şeytana uydu, aslında Şeytan dediğimiz kendi nefsimiz.
PARA HIRSI, MAKAM HIRSI, ŞÖHRET HIRSI , İTİBAR HIRSI vs… liste uzun
Kötülükler ne kadar çoğaldı, eskiden böyle değildi, ne den bu hale geldik? Küçük büyüğünü saymıyor, zengin fakiri yok sayıyor, makamı olan kendinden alta olanı eziyor, çocuklar kadınlar her gün üçüncü sayfa haberlerinde cinayete kurban gidiyor. Trafikte ufacık bir olay kanlı bitiyor. NEDEN?
Neden bu kadar tahammülsüzleştik? Neden hep bir çıkar ilişkine dayalı iş ortaklıklarımız, arkadaşlıklarımız, dostluklarımız aile bağlarımız NEDEN?
Dünyanın en güzel en merhametli en bağışlayıcı en kolaylıkçı anlayışlı , dinine sahibiz İslam Dini ile Elhamdülillah Müslümanız. Müslümanızda Müslümanlık sadece namaz kılmakla , oruç tutmakla hacca gitmekle gözünü çıkarır gibi sadaka vermekle olmuyor. Bu saydıklarım İslam’ın 5 şartından bazıları.
Yaradanın bize soracağı soruları biz ademoğluna sormayalım.
İyi insan olacaksın, Elif gibi olacaksın.
Namazını Allah için kılacak, orucunu Allah için tutacak, sadakanı Allah Rızası için vereceksin. Göstere göstere sadaka verilmez verilse de gösterişten öteye gitmez. Müslümanlığı Nüfus cüzdanımızdan ibaret “dini İSLAM”’a göre değil Kuranı kerimi rehber alıp öyle yaşayacaksın. İşin özü Azizim hey şey iyi insan olmakla başlar. Sen iyi insan olduğunda gerisi zaten gelir…
O halde bu gece İyi insan olmak için bol bol tövbe edip af dileyelim. Nefsimiz bize değil biz ona hükmedelim…
Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in şu sözleri ile bitirelim ; “Asıl namaz CAMİDEN çıkınca, asıl oruç RAMAZAN bitince, asıl hac ise HİCAZDAN dönünce başlar…”
Kandiliniz mübarek olsun

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR