Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaGündemULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI: BADAL TÜNELİ YARIN AÇILIYOR

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI: BADAL TÜNELİ YARIN AÇILIYOR

Spread the love

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İran sınırından Bulgaristan’a kadar ulaşım konforunu arttıracak Badal Tüneli ve bağlantı yollarının, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantısı ile açılacağını kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Amasya’nın yükselen turizm merkezleri arasında yer aldığı belirtildi. Kuzey-güney yönünde Orta Karadeniz sahilini iç kesimlere bağlayan Amasya’nın, doğu – batı yönünde de İran sınırından Bulgaristan sınırına kadar Anadolu’yu kat eden Kuzey hattında bulunduğuna işaret edilen açıklamada, artan şehir içi ve şehirler arası ulaşım ihtiyacını karşılamak için Badal Tüneli’nin hayata geçirildiği vurgulandı.

PROJE BAĞLANTI YOLLARIYLA 4,5 KİLOMETREYE ULAŞIYOR

Badal Tüneli ve bağlantı yollarının yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantısı ile açılacağı bildirilen açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun açılışa katılacağı belirtildi. Açıklamada, “Trafiğe 921 metre uzunluğunda, çift tüplü olarak hizmet verecek Badal Tüneli Projesi’nin toplam uzunluğu bağlantı yolları ile 4,5 kilometreye ulaşıyor. Proje kapsamında ayrıca, toplam 345 metre uzunluğunda 4 adet köprü yer alıyor. Kuzey Hattının Amasya geçişinde yol standardının artırılması amacıyla hizmete sunulan Badal Tüneli ile keskin virajlarla geçilen apik arazi yapısına sahip kesimde tünelli geçiş imkanı tesis edildi. Ayrıca, dağ yamaçlarından taş düşmelerinin önüne geçilerek trafik can ve mal güvenliği sağlandı. Tünel sayesinde; kış aylarında karla mücadelenin güçleşmesi ve yağışlı havalarda vadi içerisinde kalan mevcut güzergahta meydana gelen buzlanmalar nedeniyle yaşanan kazaların da önüne geçildi” denildi.

Hbr-Ali Köksal

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR