Salı, Nisan 23, 2024
Ana SayfaGündemHAYMANA İLE KARDEŞ KENT OLDUK

HAYMANA İLE KARDEŞ KENT OLDUK

Spread the love

 POLATLI DA HİJYEN KİTLERİ DAĞITILACAK

  Milli Mücadelenin dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin 102.yıl dönümü nedeni ile Savaşın  geçtiği  önemli yerlerden biri olan Haymana ilçesi Kardeş Kent olundu. Haymana ve Polatlı geçmişte olduğu gibi günümüzde ‘de aradaki gönül bağını güçlendirerek  işbirliği ve dayanışmayı geliştirmek adına kardeş kent  maddesi    mecliste oylandı.  Kardeş kent  konusu ilk olarak Haymana Belediye meclisinde aynı günün akşamı ise Polatlı Belediye meclisinde kabul edildi.  Toplantıya  Haymana Belediye başkan yardımcısı da katıldı.  

Polatlı Belediyesi kırsal mahallelerde yaşayan kadınların üreme sağlığı konusunda bilinçlendirilmeleri ve hijyen kitlerinin dağıtımı ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması amacıyla verilen önerge doğrultusunda; Polatlı Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Polatlı Devlet Hastanesi paydaşlarının aracılığıyla çalışmalara başlayacak.

Polatlı Belediye Meclisi Şubat ayı ilk toplantısı Polatlı Belediye Meclis Başkanvekili Metin Baysar Başkanlığında gerçekleştirildi. Şubat ayı ilk meclisinde 15 gündem maddesi yer aldı.

MADDELER KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

“Teşkilat Şeması ve İhdas Kadroları” ile ilgili konunun müzakeresi, “2023 Yılında Yapılan İmalatlar İçin Yol Harcamalarına Katılma Payı Alınıp Alınmayacağı” ile ilgili konunun müzakeresi, “Borçlanma Yetkisi” ile ilgili konunun müzakeresi konuları oylanarak Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. “Ankara İli Polatlı İlçesi Zafer Mahallesi 173 Ada 9 Parsele Ait Tarım ve Hayvancılık Tesisi Amaçlı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği.(İtirazı)” ile ilgili konunun müzakeresi, 7. “Trafo Yeri” ile ilgili konunun müzakeresi, “Ankara İli Polatlı İlçesi Zafer Mahallesinde Cami ve Park Alanına Ait İmar Plan Değişikliği.” ile ilgili konunun müzakeresi, “Ankara İli Polatlı İlçesi Sarıoba Mahallesi 352 Ada 1, 2 ve 3 Parselleri Kapsayan Alandaki Konut Alanının Sosyal Tesis Alanına Dönüştürülmesine İlişkin İmar Plan Değişikliği” ile ilgili konunun müzakeresi, “Ankara İli Polatlı İlçesi Zafer Mahallesi 617 Ada 5, 6, 7, 8 ve 9 Parsellere Ait İmar Plan Değişikliği” ile ilgili konunun müzakeresi konuları görüşülerek da görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

HİJYEN KİTLERİNİN DAĞITIMI

Belediye Meclisinin 02.01.2023 tarihinde Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna havale edilen kırsal mahallelerde yaşayan kadınların üreme sağlığı konusunda bilinçlendirilmeleri ve hijyen kitlerinin dağıtımı ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması amacıyla verilen önerge doğrultusunda yapılan incelemeler neticesinde; Polatlı Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Polatlı Devlet Hastanesi paydaşlarının aracılığıyla gerekli çalışmaların yapılması oy birliği ile kabul edildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

 POLATLI BELEDİYESİ LOGOSU GÜNCELLENECEK

 Gündeme alınan ,Polatlı Belediyesine  ait mevcut Logonun  daha güncel ve anlaşılabilir olması amacıyla,  Polatlı Belediyesinin sloganı  olan ” Anadolu Bozkırının Parlayan Yıldızı Polatlı ” temasını simgeleyen ve yansıtan yeni bir logo ile değiştirilmesi   konusu  ilgili komisyona havale edildi.

4. ULUSLARARASI GORDİON YARI MARATONUNDA VERİLECEK NAKİT PARA ÖDÜLLER BELİRLENECEK

Gündeme alınan , “Ankara’nın düzenli devam eden tek Yarı Maratonu olan Gordion Yarı Maratonu bu yılda 28 Mayıs2023 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.   Yassıhöyük köyünde bulunan Gordion’u tanıtmak, Dünya Miras Sürecine katkıda bulunmayı

Amacı ile  4. Gordion Yarı Maratonu Uluslararası düzeyde katılımla gerçekleştirilmektedir.28 Mayıs 2023 tarihinde 4. Uluslararası Gordion Yarı Maratonunda verilecek nakit para Ödüllerinin derece sıralaması ve ödül miktarlarına ilişkin konu ise bir sonraki mecliste oylanacak.

 ÇOCUKLARA ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANACAK

 Polatlı  Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak işbirliği çerçevesinde Polatlı da

bulunan ilköğretim okullarında okuyan çocuklara  çevre bilincini

geliştirmeye yönelik faaliyetler tertip edilmesi konusu gündeme alındı.

KOMİSYONLAR ÇALIŞMAYA DEVAM

Geçtiğimiz aylarda meclis gündeminde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale olunan; “Müdürlük Görev ve Çalışma Yönetmelikleri” ile ilgili konunun müzakeresi, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale olunan; “İmar Plan Notu Değişikliği” ile ilgili konunun müzakeresi, Çevre, Sağlık ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale olunan; “Binalardaki Isı Kaybının Engellenmesi İçin Bilgilendirme Yapılması” ile ilgili müşterek önerge müzakeresi, Kırsal Kalkınma ve Tarım Komisyonuna havale olunan; “Kırsal Mahallelerimize Ağaç Dağıtımı Yapılması” ile ilgili müşterek önerge müzakeresi konularında ilgili komisyon çalışmaları devam ediyor.

HBR aysun Yılmaz Benl

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR