Salı, Haziran 25, 2024
Ana SayfaGündemHaberŞOFÖRLER ODASINDAN TÜRKİYE'YE ÖRNEK UYGULAMA

ŞOFÖRLER ODASINDAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK UYGULAMA

Spread the love

 BAYRAM TRAFİĞİNDE HEM DENETİM HEM MOLA

Polatlı’da   bayram trafiği hem denetlendi hem de şoför ve yolculara  bayram  ikramı yapıldı. Polatlı Şoförler ve otomobilciler odası   öncülüğünde Doğuyu batıya bağlayan geçiş güzergahı   Polatlı  E-90 karayolu üzerinde  9 günlük bayram tatiline çıkan  vatandaşlara  simit  ve şeker ikram etti.  Polatlı da  araç şoförleri  jandarma ve trafik ekipleri tarafından durdurularak   trafik kurallarına riayet etmeleri hususunda  uyarılarda bulunarak broşür dağıttılar. İlçe Kaymakamı Murat Bulacak ise  yolcu otobüsüne binerek  yolcular ve şoförlerle sohbet etti, trafik kurallarını hatırlatıp bayramlarını kutladı. Trafik polisleri tarafından ise çocuklara fahri trafik polisi kartları verildi.  Vatandaşlar   trafikte bu tür denetimlerin önemine dikkat çekerek uygulamayı beğendiklerini söylediler.

  Kurban bayramı dolayısı ile 9 günlük tatil başladı.   Sabahın erken saatlerinde yoğunluğun oluştuğu E-90 karayolu üzerinde Polatlı Şoförler ve otomobilciler odası tarafından   örnek bir uygulama  ile araç şoförlerinin kısa bir mola vermesi sağlanarak  vatandaşlara simit ve şeker ikramı yapıldı.  Polatlı jandarma, bölge trafik ve   ilçe trafik ekipleri    Polatlı çıkışında   araçları durdurarak  trafik kurallarına uymaları, emniyet kemeri ve hız konusunda uyarılarda bulunarak broşür dağıttı,   İlçede Polatlı Şoförler ve otomobilciler odası  ve kolluk kuvvetleri işbirliği ile gerçekleştirilen programa Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, Jandarma Komutanı Erkan Çinar, ilçe Milli Eğitim müdürü İmralı Kaloç , Polatlı Şoförler ve otomobilciler esnaf odası  Başkanı İsmail Tarhan

  katıldı. Ekipler denetim yaptı , şoförler odası  bayramlık ikramlarda bulundu.

 BULACAK : “TÜM AMACIMIZ YOLLARDA KAZA YAŞANMAMASI İÇİN”

Polatlı Şoförler ve otomobilciler esnaf odası Başkanı İsmail Tarhan  ve ekibini tebrik eden Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak “Polatlı’mızın   çok yoğun olan Ege’ye açılan yolu üzerinde hep beraber bir uygulamaya imza atıyoruz. Sağ olsun şoför odamız, emniyetimiz, jandarmamız beraber. Araçlarımızı kısa bir mola verdirelim yola giden vatandaşlarımız dinlensin. Trafik kurallarını hatırlatalım diyoruz. Bu arada da ufak ikramlarımız kansız oluyor  Bütün amacımız nedir? Bayram boyunca trafikte bir kaza  yaşanmasın. İnsanlar gidecekleri yerlere sağ salim ailelerine kavuşsunlar, ulaşsınlar. Trafik kurallarını hatırlatıyoruz. Trafik kurallarında özellikle hız  yapmalarını için uyarıyoruz,  kemer takma konusunda uyarıyoruz. Ve kısa bir molanın çok faydalı olacağını onlara hatırlatıyoruz. İnşallah istiyoruz ki bütün vatandaşlarımız gidecekleri yerlere kazasız , yararsız ulaşsın. Bütün vatandaşlarımızın kurban bayramını tebrik ediyorum. Polatlı  topraklar üzerindeyiz, bu topraklar şehitlerin gömülü olduğu topraklar. Şehitlerimizin buralarda canını verdiği, ülkemizin milletin savunmasında çok önemli olan Sakarya Savaşı’nın geçtiği topraklar. Bu vesileyle de başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum . Hacda olan vatandaşlarımızın inşallah Cenab-ı Hak haç ibadetlerini kabul etsin.  Şoförler odamıza bu uygulamasından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 TARHAN “İNSANLARIMIZ, YURTTAŞLARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ. DÖNÜŞTE DE BEKLİYORUZ”

Uygulamaya ev sahipliği Yapan Polatlı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Tarhan ise “ 

Bayram tatiline girilmiş olması  dolayısı ile yollarımız bir hayli kalabalık.  İlçe Kaymakamımız, İlçe Bölge Trafik, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanımız ve Karayolları nezdinde    bir çalışma yapıyoruz. Burada yolun yoğunluğundan dolayı geçen sürücü arkadaşlarımıza, yolcu arkadaşlarımıza dinlenme mola yerlerine davet  ettik. Polatlı simidimizden ikram ettik  çocuklarımıza bayram şekerlerinden verdik. 

El broşürlerimizi dağıttık, broşürümüzde lütfen emniyet kemerlerinizi takın,   cep telefonlarınıza dikkatle bakmayın şeklinde uyarıda bulunduk .İnsanlarımız, yurttaşlarımız bizim için çok önemli. Dönüşte de kendilerini bekliyoruz.

Şu anda Türkiye’de bunun örneğini  bizden başka yapan yok. Devlet karayolları 

 üzerinde bulunan ilçelerimizde, illerimizde böyle araç park yerlerimiz var. İsterdik ki bir genelge yayınlansın   bütün şoförler  odaları bu işlere davet edilsin, bu işlerde şoförler olarak bir görev verilsin. Bizler sahada her zaman vatandaşın yardımcısı olduk. Şunu da özellikle beyan etmek istiyorum. Polatlı şoförler  odası günün 24 saati açık. Yolda rahatsız olan olursa, şoför ihtiyacı olan olursa biz onları gideceği her yere emniyetli bir şekilde götürebiliriz.Herkese bayram tahtı, hayırlı yolculuklar diliyoruz. Hayırlı bayramlar diliyoruz.”,ifadelerine yer verdi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR