Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaGündemHaberPARK ET DEVAM ET

PARK ET DEVAM ET

Spread the love

HEDEF TRAFİGİ RAHATLATMAK 

Ankara’da toplu ulaşım sistemlerinin güçlendirilmesi ve vatandaşların daha sık kullanımının teşvik edilmesi amacıyla EGO Genel Müdürlüğü tarafından ‘”Park Et Devam Et” projesi  hayata geçiriliyor.

Ankara BüyükşehirBelediye Meclisinin 11.04.2023 tarihli ve 06. gündem maddesi olarak komisyonuna havale edilen dosya incelendi. Yapılan incelemeler neticesinde; Ankara’da toplu ulaşım sistemlerinin güçlendirilmesi ve vatandaşlarımızca daha sık kullanımının teşvik edilmesi amacıyla EGO Genel Müdürlüğü tarafından ‘”Park Et Devam Et” projesinin hayata geçirilmesi planlanmıştır. Özellikle kent merkezinde ve yüksek yoğunluklu bölgelerde vatandaşlarımızca toplu ulaşım sistemleri yerine özel otomobillerin tercih edilmesinin ciddi trafik problemleri doğurduğu bir gerçektir. Dolayısıyla kent merkezinde oluşan trafiği azaltmak, metro ve toplu taşıma sistemlerinin kullanımını teşvik etmek ve görece az otomobilin şehir trafiğine katıldığı, fosil yakıt kullanımının ve emisyon miktarlarının düştüğü daha çevreci bir model üretilmesi adına “Park Et Devam Et” projesi uygulamaya konulacağı;

07/04/2023 gün ve 44 sayılı EGO Genel Müdürlüğü İdari Encümen kararında “Park Et Devam Et” yönergesi kabul edilmiştir. Bu kararda, Özel aracı ile şehir merkezine gelen yolcuların azaltılarak toplu taşımaya özendirilmesi amacıyla planlanan “Park Et Devam Et” projesinin metroyu kullanan yolculara ücretsiz tahsis edilmesi, sadece otopark olarak kullanmak isteyenlerden de caydırıcı olarak belirli bir ücret alınmasına yönelik uygulamalar düzenlenmiştir.

“‘Park Et Devam Et” otoparklarının esas olarak raylı sistemleri kullanacak vatandaşlarımızca tercih edilmesi arzulanmaktadır. Bunu sağlamak adına teşvik edici ve caydırıcı fiyatlandırma sistemlerinin kullanılması gerektiği, teşvik edici fiyatlandırma olarak, “Park Et Devam Et” Yönergesinin 4’üncü maddesinde belirtildiği üzere; raylı sistem ile araç otoparkını kullanan yolcular, aynı gün, raylı sistemler işletme saatleri arasında araçları ile otoparktan çıkış yapmaları halinde çıkış turnikesinden ücretsiz geçiş yapabileceklerdirCaydırıcı fiyatlandırma olarak, yine aynı Yönergeye göre, “Park Et Devam Et” sistemi otoparkını yalnızca otopark olarak kullanacak yolculara uygulanacak ücret tarifesi aşağıdaki gibi düzenlenmiş olup;

ZAMANÜCRET
0-30 DakikaÜcretsiz
30 Dakika-1 Saat20 TL
1-4 Saat25 TL
4-8 Saat30 TL
8-12 Saat35 TL
12-24 Saat45 TL

EGO Genel Müdürlüğünce, kent merkezindeki araç trafiğini azaltmak, raylı sistemlerin kullanımını teşvik etmek ve daha çevreci bir toplu ulaşım anlayışı geliştirmek adına hayata geçirilecek olan “Park Et Devam Et” projesinin, yukarıda açıklandığı ve “Park Et Devam Et” Yönergesinin 4’üncü maddesinde belirtildiği şekilde ücretlendirmeye tabi tutulmasına ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu oylanarak oybirliği ile kabul edildi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR