Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaGündemHaberGÜNGÖR :ŞANLI ÇANAKKALE ZAFERİMİZİN 108. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUM

GÜNGÖR :ŞANLI ÇANAKKALE ZAFERİMİZİN 108. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUM

Spread the love

GÜNGÖR “ÇANAKKALE ‘BEN SİZE ÖLMEYİ EMREDİYORUM’ NİDALARININ GÖK KUBBEYİ  TARİHİ ZAFERİN ADIDIR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Polatlı İlçe Başkanı Uğur Güngör, Çanakkale Zaferinin 108. Yılına ilişkin yaptığı açıklamada “Çanakkale ruhu ve şuuru bugün bizim ihtiyacımız olan en önemli ve vazgeçilmez güç kaynağıdır. Milli ve manevi değerlerin yüceltilmesi, Türk milletinin bir olması, saflarını sımsıkı tutması, bağımsız ve özgür yaşaması Çanakkale ruhunun özüdür, esasıdır ve tartışmasız en bariz gerçeğidir. Bundan nasibini alamamış zavallıların ise ne şehitlerimizin muhterem hatıralarını anlamaları mümkündür, ne de Türk’ün kudretine vakıf olmaları ihtimal dâhilindedir.”dedi.

 MHP Polatlı İlçe Başkanı Uğur Güngör  Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl dönümü kutladı.

Güngör “Şanlı Çanakkale Zaferimizin 108. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu milletçe yaşıyoruz. Çanakkale’yi geçmek isteyenler; harcı iman, inanç ve vatan sevgisi olan aziz milletimizin mücadele azmi karşısında çaresiz kalmıştır. Yedi düvelin kirli ittifakı, teknolojik üstünlüğü, askeri avantajı Türk milletinin özgürlüğüne duyduğu derin bağlılık karşısında bir işe yaramamış ve mağlup olmaktan kurtulamamıştır. Çanakkale ‘Ben size ölmeyi emrediyorum’ nidalarının gök kubbeyi kapladığı ve Büyük Türk Milleti’nin dalga dalga düşman saflarını perişan ettiği tarihi zaferin adıdır. Doğudan batıya, kuzeyden güneye Türk milleti tek nefes, tek ses ve tek yürek olmuş ve üzerine çullanan sömürgeci güçlere haddini bildirmiştir.

Çanakkale; ayrışmayı dışlayan, bütünleşmeyi sağlayan, tefrikaya geçit vermeyen, bayrağı yere düşürmeyen ve birlikte yaşama konusunda tavizsiz olan Türk milletinin asırlarca hatırlanacak doğruluşudur. Çanakkale ruhu ve şuuru bugün bizim ihtiyacımız olan en önemli ve vazgeçilmez güç kaynağıdır. Milli ve manevi değerlerin yüceltilmesi, Türk milletinin bir olması, saflarını sımsıkı tutması, bağımsız ve özgür yaşaması Çanakkale ruhunun özüdür, esasıdır ve tartışmasız en bariz gerçeğidir. Bundan nasibini alamamış zavallıların ise ne şehitlerimizin muhterem hatıralarını anlamaları mümkündür, ne de Türk’ün kudretine vakıf olmaları ihtimal dâhilindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Şanlı Çanakkale Zaferimizin 108. yıl dönümünü kutluyor; bize bu zaferi armağan eden aziz şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm kahraman ecdadımızı hürmet ve hayranlıkla yâd ediyorum.”dedi.

HBR  AYŞE KÖKSAL

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR