100 DEN FAZLA AVUKAT HAYATINI KAYBETTİ 10 BİNDEN FAZLA HUKUK BÜROSU YIKILDI
SPOT : Kuş “Her 5 Nisan da dile getirdiğimiz mesleki sorunlarımızın çözümü için bu yılda adım atılmadı”
Ankara Barosu Polatlı Temsilcisi Avukat Ali Kuş meslektaşlarının Avukatlar Günü’nü kutladı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar ve avukatlar nedeni ile bu yıl her hangi bir etkinlik düzenlenmedi. Kuş avukatlık mesleğinde sorunların hala çözüme kavuşmadığını ve bu noktada herhangi bir adım atılmadığına dikkat çekerek “Her 5 Nisan da dile getirdiğimiz mesleki sorunlarımızın çözümü için bu yılda adım atılmadı . Her geçen yıl adliye çalışanları ve avukatlar üzerinde baskılar artmakta, vatandaşların hukuka güven ve saygıları azalmaktadır.”dedi.
Ankara Barosu Polatlı Temsilcisi Avukat Ali Kuş Polatlı da faaliyet gösteren tüm Avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutladı. Kış kutlama mesajında mesleki sorunları sıraladı. Deprem nedeni ile bu yıl ilçede her hangi bir etkinlik düzenlenmediklerini belirten kuş Depremde 100 den fazla meslektaşımızı kaybettik” dedi.
HAYATINI KAYBEDEN MESLEKTAŞLARIMIZA RAHMET DİLİYORUM
Kuş “Türkiye Barolar Birliğinin kuruluş tarihi olan 5 Nisan 1958 , 1978 yılından beri Avukatlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bu yıl ülkemizde yaşan büyük felaketten dolayı günümüzü buruk kutluyoruz. 100 den fazla meslektaşımızı kaybettik, 10 binden fazla meslektaşımızın bürosu yıkıldı, binlerce meslektaşımız çalışma alanlarını tek etmek zorunda kaldı. Hayatını kaybeden meslektaşlarımıza rahmet diliyorum.”dedi.
GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZI İŞÇİ AVUKAT OLARAK KÖLE SİSTEMİ İLE ÇALIŞTIRMAYA BAŞLAMIŞLARDIR
Avukatlık mesleğinde sorunların çözümü noktasında her hangi bir adım atılmadığına vurgu yapan Kuş “Her 5 Nisan da dile getirdiğimiz mesleki sorunlarımızın çözümü için bu yılda adım atılmadı . Her geçen yıl adliye çalışanları ve avukatlar üzerinde baskılar artmakta, vatandaşların hukuka güven ve saygıları azalmaktadır. Hesapsızca, siyasi nedenler ile yüzlerce HUKUK FAKÜLTESİ açılmış, her yıl binlerce yeni meslektaşımız aramıza katılmaktadır. Aramıza katılan yeni meslektaşlarımız ile birlikte tüm meslektaşlarımız ciddi anlamda iş dolayısı ile ekonomik sıkıntı çekmektedirler.Mahkemelerde, Avukatların kontrolünde çözülmesi gereken birçok hukuki uyuşmazlığın çözümü , tehlikeli biçimde adliye dışında hukuk nosyonu olmayan kişi ve kuruluşlara devredilmektedir. Son yıllarda hukukta tekelleşme başlamış, iktidar destekli hukuk büroları, bütün resmi ve özel işletmelerin hukuk işlerini kendi bünyelerinde toplamış, genç meslektaşlarımızı işçi avukat olarak köle sistemi ile çalıştırmaya başlamışlardır.
HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN SAĞLANACAĞI GÜZEL GÜNLERE ULAŞMAK ÜMİDİYLE
Kamuoyuna yansıdığı üzere hâkim savcılarımız üzerinde siyasi baskılar artmakta, görevlerini yaparken telkin ve talimatlarda bulunulmakta, hâkim savcılarımızın görevlerini hukuki çerçevede vicdani kanatlarına göre yerine getirmeleri engellenmektedir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen gelecek günlerden ümidimizi kesmeyerek hukukun üstünlüğünün sağlanacağı güzel günlere ulaşmak ümidiyle, Meslektaşlarımızın gününü kutlar , başarılı çalışmalar dilerim. “dedi.
HBR AYSUN YILMAZ BENLİ